Eğitim Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Topik Kelime Kökeni Nedir?

Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Topik Kelime Kökeni Nedir?

24.05.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:

Yemeklerin yanına olmazsa olmaz severek tüketilen katıklar bulunmaktadır. Bu katıklar ara sıcak ya da ara soğuk olarak adlandırılırken, aynı zamanda meze olarak da ifade edilmektedir. Acılı ezme, haydari, humus, Rus salatası ve topik gibi meze çeşitleri bulunmaktadır. Peki sayılan bu mezelerden topik ne tür bir mezedir? Hangi ülkenin yiyecekleri arasında bulunmaktadır? Kelime kökü olarak topik nereden gelmektedir? İşte bir yiyecek olarak topik ifadesinin anlamı ve detayları.

Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Topik Kelime Kökeni Nedir

 Topik, bir tür mezedir. Yemeklerin yanında servis edilen bir yiyecektir. Bazen de başlı başına yemek olarak kullanılır. Bu sözcük kök olarak Ermeniceden gelmektedir. 

Haberin Devamı

 Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Topik, Türk Dil Kurumu verilerine göre Ermenice bir isimdir. Soğan, patates, tahin ve nohut ile yapılmakta olan bir çeşit mezedir.

 Topik Kelime Kökeni Nedir?

 Topik kelime kökeni Ermenicedir. Ülkemizde her ne kadar bu yiyecek çeşidi direkt olarak kullanılmasa da yakın lezzetler bulunmaktadır. Ancak özellikle soğuk Asya ülkeleri tarafından tüketilmektedir. Avrupa ve Amerika lezzetleri arasına giren bir yiyecektir. İçerisinde değişik türde yiyecekleri barındırmaktadır.