Eğitim TORLAK Eğitim Merkezi açıldı

TORLAK Eğitim Merkezi açıldı

05.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi  (TEKNOKENT) Gölbaşı Kampüsü’nde Türk Oto Rino Larengoloji Akademisi (TORLAK) Cerrahi Anatomi ve Uzaktan Eğitim Merkezi açıldı.

TORLAK Eğitim Merkezi açıldı

 

Açılış törenine Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Keçiören  Belediye Başkanı Turgut Altınok, Otoloji ve Nörootoloji Derneği Başkanı Prof. Dr.  Osman Nuri Özgirgin, Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Türk  Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Özgür Yiğit ve TORLAK Direktörü Prof. Dr. Babür Küçük katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Bu projenin önemli bir gerekçesi var. Baş ve boyun bölgesi hastalıklarında cerrahi tedavi amaçlı yapılan işlemlerde en önemli eğitim materyali olan kadavralar, ülkemizde zorlukla tedarik edilmektedir. Bunların verimli kullanılması için kadavra saklanmasında şart olan soğuk veya kimyasal zincirin devamlılığını sağlayan alt yapıya sahip bir laboratuvar oluşturulması gerekmektedir. Ayrıca üç boyutlu plastinize anatomi modelleri, yazılı ve görsel eğitim materyalleri hazırlanarak periodik kurslar ve yüksek lisans programları düzenlenebilecektir” dedi.