Eğitim Totaliter Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Totaliter Rejim Ne Anlama Gelir?

Totaliter Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Totaliter Rejim Ne Anlama Gelir?

31.05.2021 - 04:04 | Son Güncellenme:

İlk kez Benito Mussolini tarafından kullanılan totaliter kelimesi dilimize İtalyancadan geçmiştir. Orijinal dilinde ''totalitario'' şeklinde yazılan sözcük bütün ve mutlak anlamına gelir. Mutlak monarşi ile benzer özellikler taşıyan totaliter rejimlerde bireysel haklara ve özgürlüklere müsamaha gösterilmez. Totaliter ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Totaliter rejim ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Totaliter Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Totaliter Rejim Ne Anlama Gelir

Totalitarizm kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan bazı kelimeler ve kavramlar şu şekilde sıralanabilir: 1- Faşizm 2- Diktatörlük

Totaliter Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Totaliter kelimesinin sözlük anlamı, her şeyi denetleyen ve kontrol altında tutan demektir. Bir yönetim şekli olan totalitarizmde, baştaki lider, toplumdaki her bireyin mahremiyetine karışma ve özgürlüklerine müdahale etme hakkına sahiptir.

Totaliter Rejim Ne Anlama Gelir?

Totaliter rejim antidemokratik bir oluşumdur. Ülkeyi yöneten kişi demokratik bir seçimle değil darbe ile ülkenin başına geçmiştir. Mutlak otorite sahibi olan devlet, tek güçtür. Güçlerin ayrılığı ilkesinin uygulanmadığı bu yönetim şeklinde, toplumdaki bireyler başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere tüm temel haklarından yoksundur.