Eğitim Traksiyon Nedir? Traksiyon Tedavisi Nasıl Ve Neden Yapılır?

Traksiyon Nedir? Traksiyon Tedavisi Nasıl Ve Neden Yapılır?

16.03.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Traksiyon terimi tıp dilinde kullanılan terimler arasında yer almaktadır. Ancak çoğu kişi bu terimin ne anlama geldiğini bilmediği için konu ile alakalı olarak araştırma yapmaktadır. Traksiyon nedir? Traksiyon tedavisi nasıl ve neden yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Traksiyon Nedir Traksiyon Tedavisi Nasıl Ve Neden Yapılır

Traksiyon terimi kırıklar için kullanılan bir terimdir. Tıp dilinde sıklıkla kullanılır. Ancak vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmediği için ne anlama geldiği araştırılmaktadır. Traksiyon bir kuvvet uygulanıp eklemler arasındaki aralıkların genişlemesi ya da kırıkların birbirinden uzaklaşması için kullanılan fizik tedavi yöntemleri arasında yer alır.

Traksiyon Nedir?

Traksiyon işlemi, bir kemiğin kırılması durumunda bu kemiğin hizalanması işlemidir. Kırılan kemiğe ameliyat uygulanacaksa eğer bu işlemden önce kemiğin ağrısını azaltmak ve sertleşen kasları da iyileştirmek için traksiyon işlemi yapılır.

Traksiyon Tedavisi Nasıl ve Neden Yapılır?

Traksiyon tedavisi, fizik tedavi yöntemleri arasında yer alır. Bunun yanında boyun, omurilik, bel gibi spinal bölge rahatsızlıklarının giderilmesi için uygulanan çekme tedavisine verilen isimdir.

Traksiyon işlemi kırılan kemiklerin birbirinden uzaklaştırılması, kasların ya da yumuşak dokuların uzatılması amacı ile de yapılabilmektedir. Bunun yanında eklemlerin arasının açılması amacı ile de traksiyon yapılabilmektedir.