Eğitim Trofik Düzey Nedir? Besin Piramidinde Trofik Seviyeler Ne Demek?

Trofik Düzey Nedir? Besin Piramidinde Trofik Seviyeler Ne Demek?

13.12.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Söz konusu ekosistem ve beslenme zinciri oldu vakit pek çok kişinin karşısına trofik düzey çıkıyor. Peki trofik düzey nedir? Besin piramidinde trofik seviyeler ne demek? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgileri derledik.

Trofik Düzey Nedir Besin Piramidinde Trofik Seviyeler Ne Demek

Beslenme seviyeleri genel olarak canlara bağlı şekilde besin piramidi üzerinden ele alınmaktadır. Bu doğrultuda böylesi piramit ile ilgili seviyeler üzerinden trofik seviye biçimi öne çıkar. Aynı zamanda bu durum trofik yüzey olarak bilinir ve merak edilen konular içerisinde yer alıyor.

Haberin Devamı

 Trofik Düzey Nedir?

 Bir ekosistem içerisinde, enerjinin taşınmış olduğu organizmalar dizisi besin zinciri olarak ifade edilir. Bu doğrultuda besin zinciri içerisindeki her bir beslenme basamağı ise trofik düzey olarak ifade edilmektedir. Piramit şeklinde öne çıkan görüntü eşliğinde bu konuda farklı seviyeler bulunmaktadır. Her seviye içerisinde değişik beslenme özelliğine sahip canlı türleri yer alır.

 Besin Piramidinde Trofik Seviyeler Ne Demek?

 Trofik düzey beslenme zinciri kapsamında farklı basamakları ifade etmektedir. Bununla beraber trofik düzey içerisinde trafik seviyeler meydana gelir. Bu seviyeler canlıların beslenme biçimine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

 - Tüm üreticiler birinci düzey trofik düzey olarak ifade edilir.

Haberin Devamı

 - Tüm otçullar ikinci trofik düzeyidir.

 - Aynı zamanda tüm etçiller üçüncü trofik düzey olarak değerlendirilir.

 Bu basamak düzeylerinin oluşması ile beraber besin piramidi meydana gelmektedir. Böylece belli bir döngü oluşması ile beraber, bu döngü kapsamında yaşam sağlıklı biçimde devam eder.