Eğitim Tty Modu Nedir, Ne İşe Yarar? Tty Modu Kapalı Ne Demek, Nasıl Açılır?

Tty Modu Nedir, Ne İşe Yarar? Tty Modu Kapalı Ne Demek, Nasıl Açılır?

29.03.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

TTY ayarları, telefonları işitme sorunu olan, az işiten ve sağır olanlar için telefonu işitsel bir araç olarak değil de görsel kullanılabilecek bir konuma getirir. Yani telefonu görsellerle destekleyerek ne yapacağınızı daha iyi anlamanızı sağlar. Sesi daha az işitenler için de telefonun sesini yükseltmeye yardımcı olur. TTY modu nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Tty Modu Nedir, Ne İşe Yarar Tty Modu Kapalı Ne Demek, Nasıl Açılır

TYT modu, telefon hattı üzerinden metin iletişimi için kullanılır. TTY cihazının değiştirilmiş olan sesi yorumlayabilmesi için telefonun bilgisayara bağlı olması gerekir. Aksi durumda arama sırasında düşük ses kalitesi ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

TTY Modu Nedir?

TTY modu yani diğer adı ile telefon daktilosu uygulaması, özelliği işitme engelli, konuşma engeli olan, ağır işiten kişilerin, TTY cihazı ya da bir aktarma hizmetini kullanarak iletişim kurmasını sağlar. TTY modunu etkinleştirmek için ana ekran konumunda dokunarak, sırası ile Ayarlar > Çağrı > TTY modu öğelerine dokunmanız gerekir. Buradan da geçerli TTY modunu seçebilirsiniz.

TTY Ne İşe Yarar?

TTY, telefon daktilosu ya da teleyazıcı olarak da adlandırılabilir. İşitme engelli, konuşma ve dil engeli olan, ağır işiten kişilerin telefon üzerinden aktarma hizmetini kullanarak diğer kişiler ile iletişim kurmasını sağlayan bir uygulamadır. TTY moduna sahip olan telefonlar bu teknoloji ile uyumludur. TTY cihazına bağlandıktan sonra da bu işlevi yerine getirir.

TTY Modu Kapalı Ne Demek ve Nasıl Açılır?

Cihazınızdaki TTY modunu etkinleştirmek için ana ekran konumunda dokunarak, sırası ile şu adımları izlemeniz gerekir; Ayarlar > Çağrı > TTY modu öğelerine dokunmanız gerekir. Buradan da geçerli TTY modunu etkinleştirebilir ya da kapatabilirsiniz. TTY modu varsayılan olarak kapalıdır. İhtiyaç duyduğunuz zaman bu adımları izleyerek kolaylıkla TTY modunu açabilir ve kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. TTY modu kapalı olan telefon normal şekilde çalışır.