Eğitim Turba Nedir, Ne İşe Yarar? Turba Kömürü Nerede Bulunur, Özellikleri Nelerdir?

Turba Nedir, Ne İşe Yarar? Turba Kömürü Nerede Bulunur, Özellikleri Nelerdir?

22.08.2021 - 05:21 | Son Güncellenme:

Turba, çeşitli özelliklere sahip olan bir maddedir. Sizin için turbanın ne demek olduğunu, nerelerde kullanıldığını ve hani özelliklere sahip olduğunu derledik.

Turba Nedir, Ne İşe Yarar Turba Kömürü Nerede Bulunur, Özellikleri Nelerdir

Turba önemli maddelerden bir tanesini ifade etmektedir. Turba maddesinin kullanım alanları oldukça çeşitlidir.

Turba Nedir?

Turba, ölü olan bitkilerin su altında kalarak karbon düzeyi yükselerek kömürleşmiş olan linyit, antrasit, taş kömürü ve benzeri maddelerden birisidir. Turbayı öbür yoğun düzeyde karbon içeren maddelerden ayırmakta olan niteliği karbon miktarıdır. Karbon miktarı yaklaşık %60 ise turba, karbon miktarı yaklaşık %70 ise linyit, karbon miktarı yaklaşık %80 ile 90 aralığında ise taş kömürü, karbon miktarı yaklaşık %90 ile 95 aralığında ise antrasit ismini almaktadır.

Turba Kömürü Nerelerde Bulunur?

Almanya ile Polonya gibi karasal nitelikteki ülkelerde topoğrafya torf oluşum durumunu etkilemiştir. Çukur alanlarda suyun birikmesi ile beraber Yunanistan Philippi Plain içinde, ABD'de, Joaquin'de ve Florida turba oluşmuştur. Tropik kuşakta Malezya, Endonezya, Uganda, Zaire ve Kenya içinde geniş yataklar bulunmaktadır.

Turba Kömürünün Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Genel olarak rengi sarı, siyah ve kahverengi olan turba kömürünün sertliği azdır. Bazıları ise topraksı bir görünüme sahip olmaktadır.

Turba kömürünün toprağı organik ve mineral yapılı maddelerce zenginleştirip kullanıldığı bölgelerde bitki kökleri daha iyi havalandığından dolayı bitkinin gelişim düzeyini artırmaktadır.

Turba kömürü, bitki yetiştirme alanının bir parçası olmaktadır. Üstün çimlendirme köklendirme niteliğine sahiptir. Her çeşit bitkiyi yetiştirmeye oldukça uygundur.