Eğitim Tutkalsız Borakssız Slime Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

Tutkalsız Borakssız Slime Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

10.06.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

Slime, çocukların en sevdiği oyuncaklar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda ise oldukça popüler bir hale gelmiştir. Üstelik slime, sadece çocukların değil aynı zamanda büyüklerinde ilgisini çekmektedir. Hazır satılan slime olduğu gibi evdeki malzemeler ile de slime yapmak mümkündür. Tutkalsız borakssız slime nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Slime yapımı hakkında merak edilenleri derledik.

Tutkalsız Borakssız Slime Nasıl Yapılır Malzemeleri Nelerdir

Türkçe çevirisi yapıldığı zaman slime kelimesi, zıp zıp hamur olarak bilinmektedir. Slime yapmak son zamanlarda modesı giderek artmakta olan bir eylemdir. Farklı malzemelerin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen bir oyuncak türüdür.

Tutkalsız Borakssız Slime Nasıl Yapılır?

Evde bulunan malzemeler ile slime yapmak isteyen kişiler ilk olarak gerekli malzemeleri araştırarak işe başlarlar. Ancak temel malzemelerin içerisinde tutkal veya boraks gören kişiler ise bu malzemeler olmadan slime yapmanın yollarını ararlar. Çünkü tutkal ve boraks her zaman evde bulunan malzemeler arasında yer almaz.

Boraks olmayan durumlarda deterjan kullanarak da slime kıvamını ayarlayabilirsiniz. Şampuan ve mısır nişastası kullanarak da slime yapmak mümkündür. Elinde tutkal ve boraks bulunmayan kişiler tercih edebilir.

Slime Malzemeleri Nelerdir?

Slime yapmak için; tutkal, sıcak su, boraks ve isteğe göre renklendirmek için gıda boyası gerekmektedir. Boraks tozu bulunmayan kişiler ise sabun veya deterjan kullanmayı da tercih edebilir. Boraks, slime yaparken katılaşmasını sağlayan bir malzemedir. Sadece su, boraks ve tutkal kullanarak slime yapmak mümkündür.