Eğitim Tvs Ne Demek, Açılımı Nedir? Tvs Neyin Kısaltılması?

Tvs Ne Demek, Açılımı Nedir? Tvs Neyin Kısaltılması?

29.06.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Tahmini varış süresi lojistik hizmetlerde kullanımı yaygın olan bir zaman hesabıdır. Varış süresinin bilinmesi müşteri memnuniyeti kapsamında olumlu etkiye sahiptir. Tahmini olarak verilen varış zamanı müşteriye planlama yapma imkanı sunar. Sunulan lojistik hizmette varış zamanındaki gecikme ise bazen müşteri memnuniyetsizliğine sebep olabilmektedir. Tahmini varış süresi öbeğinin baş harfleri kullanılarak “TVS” kısaltması haliyle karşımıza çıkmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tvs Ne Demek, Açılımı Nedir Tvs Neyin Kısaltılması

Lojistik ağda yer alan otobüs, tren ve uçak seyahatlerinde karşılamaya gelecekler için TVS verisi önemlidir. Benzer durum kargo şirketleriyle yapılan gönderiler için de geçerlidir. Müşterilerin tahmini varış süresini bilmesi, planlama yaparak tedbir geliştirmesine imkan tanır.

TVS Ne Demek, Açılımı Nedir?

TVS halinde kısaltılmış olan üç kelime tahmini varış süresini temsil etmektedir. Sıklıkla karşılaştığımız konular online yemek siparişi, uçak seyahatleri ve kargo gönderileridir. Tahmini varış süresinin bildirilmesiyle bilinçaltında geri sayım başlamış olur. Operasyonel veya teknik nedenlere bağlı gecikmelerin yaşanması ihtimalinden dolayı varış süresi tahmini verilir.

TVS Neyin Kısaltılması?

TVS kısaltması, lojistik bir konuda yer alıyorsa tahmini varış süresi kelime gurubunun baş harflerini temsil eder. Online alışveriş sonrası verilen TVS bilgisi, siparişin teslim alınabileceği zaman tahminidir. Siparişin alınmasından sonra tahmini varış süresi içinde müşteriye teslimi vaadini ifade eder.