Eğitim Uçan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Uçan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

31.10.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Doğası ve fiziksel yapısı gereği kuş türlerinin büyük bir çoğunluğu uçar. Tabii bunun dışında ayrıca birçok değişik hayvan türü içerisinde de yine uçan canlılar bulunmaktadır. Peki uçan hayvanlar hangileridir? İsimleri ve özellikleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Uçan Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir


Dünya çapında birçok değişik tür üzerinden uçan hayvanlar bulunur. Bu hayvanlardan bazıları oldukça uzun mesafeyi kat etme özelliğine sahiptir. Bazıları ise daha kısa mesafede üzerinden amacına uygun şekilde süzülür.

Uçan Hayvanlar Hangileridir?

Kuşlar ile beraber memeliler üzerinden birçok değişik hayvan türü uçma yeteneğine sahiptir. Bunlar içerisinde kurbağalar, kertenkeleler, akrepler, yılanlar ve mürekkep balığı gibi daha birçok değişik hayvan olduğunu ifade etmek mümkün.

Uçan Hayvanların İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tür olarak ele alındığı vakit birçok uçan hayvan ismi bulunduğunu söylemek mümkün.

- Uçan Kurbağalar
- Uçan yılanlar
- Uçan kertenkeleler
- Uçan mürekkep
- Uçan balıklar
- Uçan Sincaplar
- Uçan lemur

Bu şekilde yukarıda verilen birçok değişik tür ile beraber uçan canlılar bulunmaktadır. Tabii bu canlıların uçuş sebepleri evrimsel açıdan değişkenlik göstermektedir. Bazı canlılar avlarını yakalamak için bu yönlerini yüzyıllar içerisinde geliştirmiştir. Bazıları ise av olmamak adına bu yönlerini geliştirmiş ve uçma yeteneği elde etmiştir. Hatta Bunlar içerisinde vatoz balığı ile beraber karınca çeşitleri de gelmektedir. Bu konuda bazı canlılar uzun mesafe uçarken bazıları ise çok daha kısa mesafe üzerinden süzülmek suretiyle uçar.