Eğitim Üniversite adayları heyecanla sonuçları bekliyor

Üniversite adayları heyecanla sonuçları bekliyor

21.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite tercihleri 14 Ağustos’ta sona erdi, şimdi adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor. ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı ancak 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, üniversitelerde kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül’de; elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül’de yapılacak. Bu durumda sonuçların en geç 24 Ağustos Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Üniversite adayları heyecanla sonuçları bekliyor

 

Geçen yıl tercihler 29 Temmuz’da sona ermiş, ÖSYM sonuçları sürpriz bir şekilde, bir hafta sonra, 6 Ağustos’ta açıklamıştı. Kayıt işlemleri ise 19-23 Ağustos’ta gerçekleştirilmişti. Kayıtlar için süre az kaldı bu nedenle adaylar, ÖSYM’den bir-iki gün içinde duyuru gelmesini bekliyorlar.

Haberin Devamı

İnternetten duyurulacak

Üniversite yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilenler için gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Kayıt hakkı kazanan adayların, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu sürede kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirmeden, merkezi yerleştirmede tercih yapmayan adaylar ile hiçbir tercihine yerleşemeyenler yararlanabilecekler.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme, adaylar için gerçek anlamda ikinci bir şans demek. Çünkü geçen yıl 191 bin 140 kontenjan boş kalmıştı ve bu kontenjanlar arasında, tıp, hukuk, eczacılık, diş hekimliği, öğretmenlikler gibi gözde programlar da yer alıyordu.