Eğitim Üniversite yolunda anlamlı sözler

Üniversite yolunda anlamlı sözler

17.01.2009 - 18:47 | Son Güncellenme:

Karabük Üniversitesi’nde kampus içinde bulunan aydınlatma direklerine Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana ve Albert Einstein gibi ünlülerin sözlerinin bulunduğu panolar asıldı.

Üniversite yolunda anlamlı sözler

Geçen yıl Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan Karabük Üniversitesi’nde, kampus içinde yol kenarlarında bulunan aydınlatma direklerine ünlü kişilerin sözlerinin yazılı olduğu panolar asıldı. Üniversiteye giden yol üzerindeki ilk aydınlatma direğindeki panoda Türk bayrağı, daha sonra Atatürk’ün portresi, diğerlerinde ise Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana, Tevfik Fikret, Albert Einstein’ın sözleri ve Çin atasözleri bulunuyor. Öğrenciler yolda yürürken bir yandan da panolardaki sözleri okuyorlar.
Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal üniversitelerin eğitim yuvası olmasının yanı sıra, öğrencilere hayata dair bilgilerin verildiği yerler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Aydınlatma direklerine ünlü şahışların eğitimle ilgi sözlerini astık. Üniversitemizde eğitimini sürdüren öğrencilerimiz mezun olduğunda, akıllarında eğitim ve insanlık adına sözler kalacak. Bu uygulamadan öğrencilerimiz de memnun. Hatta onlarda bazı sözler bulmuşlar, onları asmamızı talep ettiler. Yaklaşık 30 adet ışıklı pano asacağız”