Eğitim Üniversitelerin geleceği tartışılıyor

Üniversitelerin geleceği tartışılıyor

16.05.2011 - 10:44 | Son Güncellenme:

Bilgi Üniversitesinde düzenlenecek, "Üniversite: Nereye?" başlıklı forumda, alanındaki uzman isimler, üniversitelerin ve çalışanlarının geleceğini tartışacak.

Üniversitelerin geleceği tartışılıyor

Sosyal-İş, Eğitim-Sen ve Bilgi Üniversitesi Sendika Birimi tarafından organize edilen forum, Dolapdere Kampusunda 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Forumda, son senelerde Bologna Süreci ile ciddi bir dönüşüm geçiren üniversite sisteminin, seçimlerden sonra çıkması beklenen yeni YÖK Yasası ile kar amaçlı kurumların bu alana adım atmasıyla köklü şekilde değişebileceğinden hareketle bir dizi tartışma yürütülecek.

Forumda, "YÖK reformu bizi ne yöne çekebilir?", "Bu büyük dönüşümlerin gerçekleştiği hali hazırdaki vakıf üniversiteleri alanı çalışanlara ne gibi çalışma koşulları sunuyor?", "Çalışma koşullarındaki dönüşümlerde söz sahibi olabilmek için dünyada ve Türkiye’de ne gibi yatay örgütlenme, yani akademik sendikacılık örnekleri var?", "Akademik özgürlük, iş güvencesi, bilimin iktisadi ve siyasi iktidarlardan özerkliği, eğitim ve öğrenimin kalitesi gibi öncelikler, toplu iş sözleşmelerinde yer alabilir mi?" sorularına yanıt aranacak.

Haberin Devamı

"Bologna Süreci ve Kar Amaçlı Üniversite Şirketleri" başlıklı oturumda, Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı Bölümünden Prof. Dr. Fuat Ercan ile Ekonomist Hakan Arslan, "Akademik Sendikacılık, Üniversitede Haklarımız ve Toplu İş Sözleşmeleri" başlıklı oturumda Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sendika Uzmanı Avukat Murat Özveri ile Kristal-İş Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Can Şafak, "Vakıf Üniversitelerinde Çalışma Koşullarımız ve Yeni YÖK Yasası Reformu" başlıklı oturumda Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. İsmet Akça, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneğinden Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Özgür Ulus ile Nazım Hikmet Akademisinden Sosyolog Prof. Dr. Neşe Özgen görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.