Eğitim Vazife Malüllüğü Ne Demek? Vazife Malülü Kimlere Denir?

Vazife Malüllüğü Ne Demek? Vazife Malülü Kimlere Denir?

04.12.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Gün içerisinde konuşma dilinde pek çok sözcük, yabancı gelmez. Bunun yanı sıra sık sık karşılaşılan bazı kelimelerin, ne anlama geldiği ve neyi ifade ettikleri bilinmemektedir. Bu kelimeler için, araştırma yapan pek çok kişi vardır. Bunun yanı sıra vazife malullüğü veya vazife malulü sözcükleri de farklı yerlerde karşılaşılan sözcüklerdendir. Peki vazife malullüğü ne demek? Vazife malulü kimlere denir tüm detayları ile derledik.

Vazife Malüllüğü Ne Demek Vazife Malülü Kimlere Denir

 Devlette çalışan bireylerin, görevlerini yaparken meydana gelen bir kazadan ötürü malul kalmış ve görevini yerine getiremeyecek seviyede işgücünü kaybeden kişilere, vazife malulü denir. Bununla beraber bu kapsamda olan kişilere ise vazife malullüğü aylığı bağlanır.

Haberin Devamı

 Vazife Malullüğü Ne Demek?

 Vazife malullüğü; kanunda bulunan bir sözcüktür. Devlette çalışan bireylerin, görevleri sebebi ile görevlerini yerine getirdikleri esnada meydana gelen kazalardan ötürü işgücünü kaybeden ve görevini yapamayacak dereceye gelen kişiler adına kullanılan bir sözcüktür. 

 Vazife Malulü Kimlere Denir?

 Vazife malulü, devlette memur olarak çalışan ve bu esnada gerçekleşen bir kazadan ötürü işgücünü kaybeden, görevlerini yerine getiremeyecek seviyede olan kişilere denmektedir.