Eğitim Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir? Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır?

Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir? Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır?

20.04.2022 - 17:16 | Son Güncellenme:

Vegan ürün, üretiminde kesin olarak hayvansal bileşen bulunmayan ürünlere denmektedir. Vegan ürünlerin üretimi kadar ürün geliştirme testlerinde dahi hayvan kullanılmaması gerekmektedir. Vegan ürünler GDO içermemeli ve üretim sürecinde deneysel hayvan kullanılmamalıdır. Vegan ürün tüketimi tercih edenler hayvanlara zulmedilmesini istememektedir. Vegan ürün nedir, ne anlama gelir? Vegan ürün nasıl anlaşılır ayrıntıları ile derledik.

Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır

Vegan ürün, üretim aşamasında hayvansal deney yapılmayan, içeriğinde GDO barındırmaması gereken ürünlerdir. Vegan ürün tercihi yapanlar ne kendisine ne de başka canlıya zulüm edilmemesi gerektiğine inanmaktadır.

Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir?

Veagan ürün, üretim aşamasındaki bileşenlerinde hayvansal ürün kullanılmayan hatta hayvansal deney yapılmayan ürünlerdir. Hayvanları koruma niyeti olanların Vegan ürün kullanımında daha dikkatli olması gerekmektedir. Vegan ürün tercih ederek hayvanları koruduğunu düşünenler yanılıyor olabilirler. Çünkü vegan ürünle Cruelty- Free birbirine karıştırılmaktadır. Türkçe’ ye zulümsüz olarak çevrilen Cruelty- Free görülen ürünlerin üretim sürecinin hiçbir evresinde hayvan kullanılmamıştır.

Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır?

Vegan ürün, satın aldığınız ürünün içeriğini dikkatlice okuyarak anlaşılabilir. Özellikle kozmetik ürünlerin içeriğinde neler bulunduğunun içerikte yazılması zorunluluktur. Vegan ürün satın alıp almadığınızı içeriği inceleyerek öğrenebilirsiniz. Alışveriş yaparken bilinçli tüketici olmaya, tüm canlıların yaşam hakkını korumaya da niyet etmek gerekmektedir. Sadece vegan ürün tercihi yaparak ilk adımı atabilirsiniz. Vegan ürün olup olmadığını anlayabilmek için tanıtım logosuna bakmak da ayrıca önemlidir. Ambalajında Cruety- Free yazan ya da tavşan logosu bulunan ürünler vegan ürünlerdir.