Eğitim Viyadük Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Viyadük Nasıl Yapılır?

Viyadük Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Viyadük Nasıl Yapılır?

29.05.2021 - 04:49 | Son Güncellenme:

Ülkelerin sahip oldukları fiziksel özellikler ulaşıma etki eden en önemli faktörlerden biri olmaktadır. Ülkenin dağlık yada düzlük alanlarının varlığı ulaşımın nasıl olacağını ile ilgili ipucu vermektedir. Ulaşıma engel teşkil eden bazı coğrafi unsurlar bulunmaktadır. Bunlardan biride viyadük kavramı ile ifade edilmektedir. Peki, viyadük nedir? TDK sözlük anlamı neyi ifade etmektedir? Viyadük nasıl yapılır? İşte, viyadük kavramı hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Viyadük Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Viyadük Nasıl Yapılır

Viyadük kelimesi, Fransızca kökenli bir kelimedir. Viyadük kavramı, yolları birbirine bağlamak için yapılmış yapıları ifade etmek için kullanılır.

Viyadük Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Viyadük kelimesi anlam olarak, zorlu coğrafi şartlara sahip yerlerde yolun dolambaçlı olmasını önlemek için inşa edilen yapıları ifade etmektedir. Viyadükler genellikle bir nehrin ortadan ikiye ayırdığı vadileri birleştirmek amacıyla yapılan yollar olarak belirtilmektedir. Viyadük kelimesi, Türk Dil Kurumuna göre anlam olarak, köprü şeklinde yapılan yol olarak açıklanmaktadır.

Viyadük Nasıl Yapılır?

Viyadükler, yüksek iki nokta arasında kalan yerleri birleştirmek amacıyla yapılan yapılar olmaktadır. Viyadükler, yüksek olan yerlerin kısa ve betondan yapılmış kuleler üzerine yerleştirilmiş şekli olmaktadır.