Eğitim Word'de Sayfayı İkiye Bölme Nasıl Yapılır?

Word'de Sayfayı İkiye Bölme Nasıl Yapılır?

01.10.2022 - 02:03 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda her türlü yazı ve metinlerin yazılmasını sağlayan programa word denilmektedir. Word, Microsoft Office paket programının içinde yer almaktadır. İstenilen metinlerin yazılması, düzenlenmesi, saklanmasına yarar. Programda yer alan uygulamalarla farklı formatlarda, karakterlerde, renklerde yazabiliyorsunuz. İsterseniz sayfayı 2 veya 3 sütuna ayırabiliyorsunuz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Wordde Sayfayı İkiye Bölme Nasıl Yapılır

Word programı, okul, iş başta olmak üzere hayatın pek çok alanında kullanılan bir bilgisayar yazım programıdır. Yazım yanlışlarını düzeltme, kelime tamamlama özelliğiyle metinlerin doğru ve düzgün yazılmasını sağlamaktadır.

Word Nasıl Kullanılır?

Word sayfası, üzerinde "W" logosu bulunan boş bir sayfa görünümüdür. Üzerini tıkladığınızda boş bir sayfa ekrana gelmektedir. Sayfanın üzerinde çeşitli şekiller ve yazı karakterleri bulunmaktadır. Sol üst taraftan Arial, Calibri, Times New Roman gibi yazı karakterini ve yanından karakter büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. En üst banttan da "Sayfa Düzeni"ni seçip, üst-alt, sağ-sol kenar boşluklarını ayarlayabilirsiniz.

Word'de sayfayı ikiye bölme nasıl yapılır?

Sayfayı ikiye bölmek istediğinizde "Sayfa Düzeni" bölümüne giriyorsunuz. Buradan "Sütunlar" sekmesine tıklıyorsunuz. Ekrana gelen seçeneklerden ikinci sıradaki "iki" seçeneğini seçiyorsunuz.