EğitimXlsx Nedir, Ne İşe Yarar? Xlsx Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

Xlsx Nedir, Ne İşe Yarar? Xlsx Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

17.01.2022 - 01:58 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda birçok farklı dosya uzantısı bulunmaktadır. Xlsx dosyası da bilgisayarda karşınıza çıkabilecek olan dosyalardan birisi olarak ifade edilebilir. Xlsx nedir, ne işe yarar? Xlsx dosya uzantısı nasıl açılır? Xlsx dosyası ile ilgili olarak merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Xlsx Nedir, Ne İşe Yarar Xlsx Dosya Uzantısı Nasıl Açılır

Bilgisayarda bulunan her dosyanın farklı bir uzantıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Xlsx dosyası da Microsoft Office uygulamalarını açan bir uzantı olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Xlsx Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Xlsx, bir dosya uzantısı olarak bilinmektedir. Microsoft Office uygulamalarında yer alan bir tür elektronik tablo yazılımı olarak bilinmektedir. Özellikle Microsoft Excel uygulamasında kullanılmakta olan elektronik bir yazılım olduğunu söylemek mümkündür. Xlsx dosyalarının içeriklerinin satır ve sütunlara yerleşmiş bir şekilde bulunduğunu söylemek mümkündür. 

 Xlsx dosyasının birden fazla çalışma dosyasını düzenleyen bir format olduğunu söylemek mümkündür. Satır ve sütunlara yerleştirilen verilerin matematik işlevleri, stilleri ve biçimlendirilmelerini ve daha fazlasını içermektedir.

 Xlsx Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

 Xlsx dosya uzantısını açmak için öncelikli olarak uygun program dosyasının yüklenmesi gerekmektedir. Program yüklenmediği takdirde xlsx dosyasını açmak mümkün olmamaktadır. Microsoft Excel programı ile xlsx dosyalarını açmak mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Xlsx dosya uzantısı, Kingsoft Spreadsheets veya OpenOffice Calc dosyalarını kullanarak ücretsiz bir şekilde de açılabilmektedir. 2007 yılından sonra Excel dosyalarının xlsx dosya uzantısı olarak kayıt edildiğini söylemek de mümkün olmaktadır.