Eğitim Yada Taşı Nedir? Kısaca Yada Taşı Hakkında Bilgiler

Yada Taşı Nedir? Kısaca Yada Taşı Hakkında Bilgiler

07.01.2022 - 16:53 | Son Güncellenme:

Türk tarihi açısından köklü bir geçmişe sahip olan en önemli taş türleri içerisinde yada taşı gelmektedir. Aynı zamanda bu taşın özellikleri ve ne olduğu merak edilen konular içerisinde yer alır. Peki yada taşı nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Yada Taşı Nedir Kısaca Yada Taşı Hakkında Bilgiler

Günümüzün en değerli ve aynı zamanda tarihi açıdan önemli taşları içerisinde yada taşı gelmektedir. Bu taş özellikle Türk tarihini ele alması ile beraber oldukça köklü bir yapıya sahiptir. O yüzden tarihi ve özellikleri hakkında araştırma yapılan önemli taşlar içerisinde yer alır.

Haberin Devamı

 Yada Taşı Nedir?

 Türk Altay mitolojisinde Simya taşı olarak bilinen taş türü yada taşı şeklinde bilinmektedir. Aynı zamanda eski dönemden günümüze cada taşı olarak da bilinmektedir. Özellikle Türk mitolojisinde yağmur yağdıran taş olarak simgelenir. Bu yönüyle bir efsane haline gelmiş olan ve pek çok farklı Türk mitolojisinde yer alan önemli taş türleri içerisinde bulunmaktadır. Özellikle eski dönem farklı eserlerde ve kaynaklarda bu hikayesi ile öne çıktığını söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı tarihsel açıdan Türkler için önemli bir taş türü olduğunu söylemek gerekir.

 Yada Taşı Kısaca Yada Taşı Hakkında Bilgiler

 Ziya Gökalp ve Kaşgarlı Mahmut gibi önemli yazarların da ele almış olduğu yada taşı, en önemli Türk mitolojisindeki taşlar içerisinde gelir. Aynı zamanda tarihsel açıdan Simya taşı olarak da ifade edilmektedir. Çünkü birçok mistik yapıya ve özelliğe sahip olduğu düşünülür. Özellikle tarihsel açıdan bakıldığında bu noktada yağmur yağdığında dair bilgiler bulunuyor. Diğer yandan rüzgar yarattığı ve hatta yaz aylarında kar yağdırdığı bile dile getirilir. Bu sebepten dolayı en merak edilen ve öne çıkan doğal tak türleri içerisinde geldiğini anlatmak mümkün. Bu doğrultuda parlak, yeşil ve gri renkleri üzerinden bir yapıya da sahiptir.