Eğitim Yakın Doğu Üniversitesi'ne 5 yeni bölüm!

Yakın Doğu Üniversitesi'ne 5 yeni bölüm!

26.08.2014 - 10:07 | Son Güncellenme:

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, yeni dönemde 5 yeni bölüm daha açtı! Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Diyaliz Teknikerliği ve Radyoterapi Teknikerliği bölümleri, öğrenci kabul etmeye başladı.

Yakın Doğu Üniversitesine 5 yeni bölüm

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde, sağlık alanında uzman teknikerler yetiştirmek amacı ile kurulan Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Diyaliz Teknikerliği ve Radyoterapi Teknikerliği bölümlerinin eğitim dili Türkçe. Tümü, YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı olan bölümlerin eğitim süresi ise 2 yıl. Yeni açılan bölümlerle birlikte Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans programlarının sayısı 13’e yükseldi.

Haberin Devamı

Sağlık alanındaki güncel gelişmelerin sürekli takip edilerek, yaşam boyu yararlanılacak bilgi ve deneyimlerin kazandırıldığı YDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda, doktorların sağ kolu olan nitelikli sağlık teknikerleri yetiştiriliyor. Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’nda sağlık teknikerleri; nitelik öğretim kadrosu, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültelerinden alınan desteklerle şekillenen özgün ve modern eğitim programları ve donanımlı altyapı imkanlarıyla eğitiliyor. Teorik bilgilerin, modern teknoloji ile donatılmış Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan uygulamalarla desteklendiği eğitimlerde; bilgili, deneyimli, teknolojiye hakim, insan odaklı ve mesleğini severek uygulayan mezunlar yetiştiriliyor. Yeni açılan beş bölümde de, insan sağlığına hizmet edecek sağlık teknikerlerinin, en güncel bilgi birikimiyle yetiştirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

YDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı yaptığı açıklamada; bölümlerinde yetişecek genç teknikerle, hem sağlık sisteminin gereksinim duyduğu nitelikli yardımcı sağlık personeli ihtiyacının büyük oranda giderilmesinin, hem de gençlere değişik alanlarda eğitim görerek yeni iş imkanları sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Gerek KKTC’de, gerekse Türkiye sağlık sistemlerinde nitelikli yardımcı sağlık personeline büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Bulakbaşı; 2 yıllık sağlık ön lisans programlarından mezun olanların iş bulma oranlarının çok yüksek olduğunu vurguladı.