Eğitim Yalın İnternet Nedir? Yalın İnternet İle Adsl Ve Fiber İnternet Arasında Ne Fark Vardır?

Yalın İnternet Nedir? Yalın İnternet İle Adsl Ve Fiber İnternet Arasında Ne Fark Vardır?

04.03.2021 - 15:43 | Son Güncellenme:

Günümüzün getirilerinden biri olan internet, artık her evde ve telefonda kullanılmaktadır. Çünkü iletişim, araştırma, bilgi edinme, ticaret ve reklam gibi birçok alana hizmet eder. Bu yüzden hayatımıza yerleşen internet bağlantıları hakkında web üzerinde sürekli araştırma yapılmaktadır. Hatta kişiler internet bağlatmadan önce daha detaylı bir araştırma içerisine girer. Araştırmalarda sıkça karşımıza çıkan yalın internet kavramı nedir merak ediyorsanız ve yalın internet ile ADSL, fiber internet arasındaki farkı sizler için derledik.

Yalın İnternet Nedir Yalın İnternet İle Adsl Ve Fiber İnternet Arasında Ne Fark Vardır

Yalın internet, internet çeşitlerinden bir tanesidir. İnternet türleri isimlendirilirken özelliklerine göre birbirinden ayrılır. Yalın internet de diğer internet bağlantıları gibi internet kullanmayı sağlayan bir bağlayıcıdır.

Haberin Devamı

Yalın İnternet Nedir?

Yalın internet bir diğer adı ile DSL bağlantı, internet bağlantı türlerinden biridir. Aslında İngilizce bir terimin Türkçe halidir. İngilizcesi ise Digital Subscriber Line'dır. Ancak genellikle kısaltması kullanılır. Yalın internet, özellik olarak sabit telefon bağlantısı gerektirmeden kullanılabilen internettir. Bu internet bağlantı türünde gelen DSL hattı direkt olarak modeme bağlanır.

Yalın İnternet ile ADSL ve Fiber İnternet Arasında Ne Fark Vardır?

Yalın internet ve ADSL internet arasında ki en belirgin ve aslında tek fark sabit telefondur. Yalın internet kullanabilmek için sabit bir telefon hattına sahip olmak gerekmez. Ancak ADSL bağlantı için bir telefon hattı gerekmektedir ve internet bağlantısı bu sabit hat bağlantısı ile gerçekleşir.

Haberin Devamı

Bir diğer fark ise yalın internet kullanıcıları, kendilerine özel bir bant genişliğinde internet erişimi sağlar. Yalın internet ile fiber internet arasında da bir fark bulunmaktadır. Bu fark ise fiber internet yüksek bir hız erişimi sağlar. Ancak yalın internet fiber internete göre daha yavaştır. Işık hızında internet olarak da bilinir. Yine ADSL internet gibi sabit hat gerektirir.