Eğitim Yarma Nedir? İnşaatta Yarma Ne Anlama Gelir?

Yarma Nedir? İnşaatta Yarma Ne Anlama Gelir?

03.03.2021 - 05:20 | Son Güncellenme:

Terim niteliğindeki sözcükler günlük hayatta pek fazla karşımıza çıkmasa da kendi alanında sıkça kullanılabilir. Ya da bir kelime herhangi bir anlamda terim olma işlevi görürken günlük konuşma dilinde başka bir şeyi ifade edebilir. Yarma sözcüğü de inşaat alanı terimlerinden biridir. Ancak inşaat ile olan alakası belirtilmezse karıştırılmaya müsait bir kelimedir. Peki yarma ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yarma Nedir İnşaatta Yarma Ne Anlama Gelir


Yarma, inşaat alanı terimidir. Bu alanda çalışma gösteren kişiler tarafından iyi bilinmesi gerekir. İnşaat de kazı-yol ve bina inşaatı alanıyla ilgili bir durumu ifade eder.

Yarma Nedir?

Yarma, hem yol inşaatlarında hem bina inşaatlarında karşımıza çıkan bir kelimedir. Bu yüzden iki farklı alan için iki farklı anlamı vardır ancak genel kavramını ifade edecek olursak; kazılması gereken yer, kazı hacmi demektir.

İnşaatta Yarma Ne Anlama Gelir?

Bina inşaatında yarma; inşaat yapıldıktan sonra kalan boşluk alanlara toprak ve taş yığılması işlemi anlamına gelir. Yol inşaatında yarma ise; üst taban yapı tamamlandıktan sonra kalan bölgenin üzerinde kazılma hacmini anlatan işlemdir.