Eğitim Yasin Suresi Kuran-I Kerim'de Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Yasin Suresi Kuran-I Kerim'de Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

06.08.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Kuran-ı Kerim, İslam dininin kutsal kitabıdır. Müslümanlar için gönderilen bu kitapta sureler yer alır. Kuran-ı kerim içerisinde yer alan sureler içerisinde önem verilen ve okunması daha faziletli olan surelerde vardır. Kuran-ı Kerim'in kalbi olarak bilinen bir sure olan Yasin Suresi herkes tarafından okunması gereken ve meali merak edilen bir suredir. Peki Yasin Suresi Kuran-ı Kerim'de kaçıncı sayfada yer alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yasin Suresi Kuran-I Kerimde Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır

Yasin Suresi, Kuran-ı Kerim'de herkes tarafından bilinen bir suredir. Arapça bir kelimedir. Adını surenin başlangıcı olan Ya-sin kelimesinden alır.

Yasin Suresi Kuran-ı Kerim'de Hangi Cüzde ve Kaçıncı Sayfadadır?

Yasin Suresi, Müslümanlara indirilen Kuran-ı Kerim'de yer alan bir suredir. Faziletleri oldukça fazla olan bu sure Kuran-ı Kerim'in kalbi olarak bilinir. Toplamda 83 ayetten oluşur. Kuran-ı Kerim'in 36. suresidir. Sayfa sayısı olarak ise 439. sayfada başlamaktadır. Surenin tamamı 6 sayfadan oluşmaktadır. Ancak basım durumuna göre değişiklik gösterebilir. Yasin Suresi Kuran-ı Kerim'de 22. ve 23. cüzlerde yer alır. Bu sure Müslümanlar tarafından devamlı okunması gereken en faziletli surelerden biridir.