Eğitim YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

31.03.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

27 Mart'taki YDS sonuçları hala açıklanmadı. YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM takviminde belirtilmiştir. YDS sonuçlarının ne olacağının bilgisi haberimizde.

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak

YDSnin açılımı Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan ve ÖSYM (Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan merkezli yabancı dil sınavıdır. Daha önceki tarihlerde uygulanan KPDS ve ÜDS sınavlarının da YDS ye dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere özel sektörlerde ve üniversitelerde geçerliliği olmak üzere yapılan bir dil sınavıdır. YDS (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı) 80 sorudan oluşmaktadır ve 2.5 saat (150 dakika) sürmektedir. YDS (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı) de yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez. Sınavda her doğru 1.25 puana denk gelmektedir. YDS (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı) na kimler girebilir diye merak ediyorsanız yazımızda bütün bunlar mevcuttur.

Haberin Devamı


• YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

• YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDSye başvuran adaylar; yüksek lisans programlarına girmekte olan lisans programı mezunlar, doçent, doktora yapan kişiler ve sanatta yeterlilik adayları olan kişiler, son sınıf lisans programları veya son sınıf değil de bir alt döneminde okuyan öğrencilerden doktora ya da yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen adaylar, diş hekimliğinin uzmanlık sınava girmek isteyen adaylar ve tıp alanında uzmanlık sınavına girmek isteyen adaylar, üniversite ya da yüksek okul mezunları herhangi bir kurumda çalışmıyor fakat yabancı dil bilgisini belirlemek isteyen adaylar, Kamu Personeli olmak isteyip KPSSye girecek adayların çalışmak istediği kamu kurumunun talebi sonucunda yabancı dil bilgisini belirlemek isteyen adaylar, Herhangi bir kamu kurumunda çalışıyor ve iş gereği yurtdışına görev amaçlı gitmek için yabancı dil seviyesini belirlemek isteyen adaylar ve ya kamu kurumunda çalışıp dil tazminatı almak isteyen adaylar YDSye girebilirler. YDS sınavı ÖSYM tarafından gerçekleşti ve sona erdi. 9.30 da başlayan sınav 2,5 saat (150 dakika) sürdü. 2016 Yabancı Dil seviye tespit sınavı (YDS) sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM tarafından internet sitesinden açıklanacaktır. YDS (Yabancı Dil Tespit Sınavı) ye giren binlerce aday girdikleri sınavın soru ve cevaplarını ne zaman yayınlanacağını merak etmektedirler. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez) tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) soru ve cevapları açıklanmıştır. ÖSYM nin belirlediği bir tarihte YDS sonuçları açıklanacaktır. ÜDS ve KPDS nin bileşimi olan YDS (Yabancı Dil Tespit Sınavı) üç bilimden oluşmaktadır ve bunlar sağlık, sosyal, fen sorular bulunmaktadır. ÜDS bilim dalı ayrı olurken YDS de bilim dalı ayrımı olmayacak. Sınava girecek adaylar hangi alanda eğitim almış olursa olsun tüm adaylar aynı derecedeki sınava gireceklerdir. YDS sonuçları ÖSYM sonuç sayfasından bakılabilir. YDS sonuçları 14 Nisan'da açıklanacaktır. YDS sonuçlarına ulaşmak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz istenecektir. YDS sonuçlarının sayfasına haberde verilen linkten ulaşabilirsiniz. YDS sonuçlarının açıklanması 2 hafta kalmıştır. YDS sonuçlarından önce YDS hesaplamanızı yapabilirsiniz.