Eğitim Yeşil Plaka Nedir? Araçlarda Kimler Yeşil Plaka Kullanabilir?

Yeşil Plaka Nedir? Araçlarda Kimler Yeşil Plaka Kullanabilir?

22.03.2021 - 21:40 | Son Güncellenme:

Trafikte çeşitli plaka renkleri bulunmaktadır. Yeşil plaka da bunların arasında yer almaktadır. Yeşil plaka kimlere aittir? Yeşil plaka ne anlama gelir? Sizler için yeşil plakayı detayları ile derledik.

Yeşil Plaka Nedir Araçlarda Kimler Yeşil Plaka Kullanabilir


Yeşil plakalar, daha çok konsolosluk ve elçilik tarafından kullanılan plakalardır. Bu plakalar, trafik içerisinde bazı haklara sahiptirler. Bu plakaların sınırlardan geçişi daha kolay hale getirilmiştir. Böylelikle ülkeler arasındaki iletişim daha kolay şekilde sağlanabilmektedir.

Yeşil Plaka Nedir?

Yeşil plakalar, Türkiye'de faaliyet göstermekte olan konsolosluk ve büyükelçilik araçlarına verilen plakalardır. Bu kurumlarda çalışan kişiler ya da görev yapmakta olan diplomatlar ile idari teknik personelin bu plakayı kullanma hakkı bulunmaktadır. Bu plakalar trafikte çeşitli ayrıcalıklara sahiptir.

Yeşil Plaka Özellikleri Nelerdir?

Yeşil plaka çeşitli imkanları barındırmaktadır. Bu plakaya sahip olan araçlar polis tarafından durdurulamaz. Arama işlemi yapılamaz. Gümrük kapılarında kontrole çekilemez. Yani bu arabalar özel bir alan gibi kullanılabilmektedir. Ancak bu plakaya sahip araçlar herhangi bir geçiş üstünlüğüne sahip değildir. Tüm trafik kurallarına uymak zorundadırlar. Bu sebeple, trafiği tehlikeye atma haklarına sahip değildirler.