Eğitim Yılbaşı Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı Mı Yıl Başı Mı?

Yılbaşı Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı Mı Yıl Başı Mı?

04.05.2021 - 01:56 | Son Güncellenme:

İnsanlar yazı yazarken özellikle bazı kelimeleri yanlış şekillerde yazabiliyor. Yazım yanlışı yapan bireyler, yılbaşı kelimesini de yanlış yazabiliyor. Yılbaşı kelimesinin doğru olarak nasıl yazıldığı kişilerin oldukça merak ettiği konulardan biridir. Yılbaşı nasıl yazılır? TDK'ya göre doğru yazılışı yılbaşı mı yıl başı mı? Sizlere yılbaşı kelimesinin doğru yazılışı hakkında detayları derledik.

Yılbaşı Nasıl Yazılır Tdkya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı Mı Yıl Başı Mı

Yılbaşı kelimesinin doğru yazılışı, "yılbaşı" şeklindedir. Bitişik yazılması gereken kelimelerden biri de yılbaşıdır.

Yılbaşı Nasıl Yazılır?

Kelimelerin doğru ve yanlış yazılımları kişilerin kafasını karıştırabiliyor. Özellikle bitişik ve ayrı yazılması gereken sözcükler hakkında kişiler birçok hata yapabiliyor. Yılbaşı kelimesi de yaygın olarak kullanılan ve çok yazım yanlışı yapılan sözcüklerin başında yer alıyor. Kişiler yılbaşı kelimesinin doğru yazılışlarını karıştırabiliyor. Yılbaşı kelimesi bitişik olarak yazılması gereken önemli bir sözcüktür.

TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı mı, Yıl Başı mı?

TDK'ya göre yılbaşı kelimesinin doğru yazılışı çok merak edilebiliyor. TDK yılbaşı kelimesinin doğru yazılışını tüm insanlarla paylaşıyor. TDK'ya göre yılbaşı kelimesi "yılbaşı" olarak bitişik yazılmalıdır. Ayrı yazılması durumunda, yılbaşı kelimesinde yazım yanlışı yapılacaktır.

Yazarlar