Eğitim Yöksis Nedir, Ne İşe Yarar? Yöksis'e Kimler Kayıt Olabilir?

Yöksis Nedir, Ne İşe Yarar? Yöksis'e Kimler Kayıt Olabilir?

21.03.2021 - 04:26 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çeşitli işlemlerin daha kolay şekilde gerçekleşmesi adına eğitim sisteminde bazı elektronik platformlar geliştirilmiştir. YÖKSİS de bunlardan biridir. YÖKSİS nedir? YÖKSİS’e kimler kayıt olabilir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Yöksis Nedir, Ne İşe Yarar Yöksise Kimler Kayıt Olabilir


Bir öğrencinin eğitim hayatı boyunca oluşturmuş olduğu tüm veriler, bir platform içerisinde kaydedilmektedir. Bu platform YÖKSİS’tir. Bu veritabanı sayesinde bir öğrencinin geçmişte nasıl puanlar aldığı gibi soruların cevabı alınabilir. Bu sisteme kendi verilerini kontrol edebilmek amacıyla öğrencilerin girebilmesi de mümkündür.

YÖKSİS Nedir?

YÖKSİS; bir öğrencinin tüm bilgilerin saklandığı, üniversiteler tarafından mezun ve aktif olan öğrencilerin verilerinin girilmiş olduğu veritabanıdır. Bu sistem sayesinde öğrencinin geçmişi araştırılabilir ve geçmişte nasıl bir performans gösterdiği öğrenilebilir.

YÖKSİS Sistemine Nasıl Girilir?

YÖKSİS sistemine girebilmek adına öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve YÖKSİS şifresini bilmesi gerekmektedir. Bu şifre, sadece YÖKSİS sistemine girmek için verilen şifredir. Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir. Öğrenci işlerinden alınacak olan şifreyle YÖKSİS sistemine kolaylıkla girilebilmektedir. Öğrenci bu sistem üzerinden geçmiş notlarını ve eğitim hayatı boyunca almış olduğu puanları inceleyebilir, başarısını değerlendirebilir.