Eğitim Yüz Masaj Taşı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Yüz Masaj Taşı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

05.01.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Günümüzde sıkça değişen güzellik trendlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Günümüzde en popülerleşen güzellik uygulamaları arasında yeşim taşı ile yapılan cilt masajı yer alıyor. Bu masaj ile çözüm aradığınız tüm sorunları ortadan kaldırarak tamamen kusursuz ve pürüzsüz bir görünüme gelmesini sağlıyor. Yüz masaj taşı ne işe yarar sizler için derledik.

Yüz Masaj Taşı Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır

Yüz masajı yapmak için en sık kullanılan taşlar arasında Yeşim taşı yer alır. Yeşim taşı, uzun yıllardan beridir Çin’de ağrıları azaltmak İçin kullanılır.

Haberin Devamı

 Yüz Masaj Taşı Ne İşe Yarar? 

 Yüz masajının cilde pek çok faydası vardır. Bunlar ise şunlardır;

Gözaltında ve elmacık kemiklerinde yer alan fazla yağların atılmasına yardımcı olur.

Yüzünüze uyguladığınız nemlendirici kremlerden sonra yeşim taşı ile yüzünüze masaj yapmak, kremlerin hızlı bir şekilde etki göstermesini ve daha kolay bir şekilde emilmesini sağlıyor.

Yüz masajı, cildin üzerinde bulunan lenfatik sıvının, lenf bezlerine tekrar gitmesini sağlar. Bu nedenle de cildin kan akışını önemli ölçüde hızlandırıyor.

Ciltte kırışıklık olan bölgelere masaj yapıldığı zaman ise gerginliği alarak çizgilerin zaman içinde kaybolmasını sağlar.

Göz çevresine uyguladığınız masaj ile birlikte, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kronik sinüs yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Yeşim taşı, soğuk uygulandığı zaman kılcal damarları önemli ölçüde küçülterek, gözaltı morluklarının da azalmasını sağlıyor.

Yüz Masajı Nasıl Kullanılır?

 Yüz masajı, sık kullandığınız nemlendiricileri yüzünüze sürdükten sonra doğal taşlı masaj silindirlerinin kan akışına ters olacak şekilde yüze sürülmesi ile yapılıyor. Yüz mesajı, her zaman yukarı doğru yapılmalıdır. Bu sayede kırışıklık oluşumunu önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Aynı zamanda yaşlanmayı geciktirmek için boynunuza da masaj yapmayı unutmamanız gerekir. Yeşim taşını, boynunuzdan alnınıza kadar kısa kısa aralıklarla yuvarlamamış gerekir. Masajı yapmadan önce yeşim taşını 1 saat boyunca buz dolabında bekletmeniz gerekir.