Eğitim Yüzme Nasıl Öğrenilir? İyi Ve Hızlı Yüzmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yüzme Nasıl Öğrenilir? İyi Ve Hızlı Yüzmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

12.04.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Yüzme sporu kolay gibi görünse de aslında tekniğini öğrenmek biraz zamanınızı alabilir. Yüzmeyi hiç bilmiyorsanız ve dilediğiniz gibi denizde, havuzda yüzerek tatilin tadını çıkaramıyorsanız kısa yoldan yüzmeyi öğrenerek gittiğiniz pek çok yerde güzel aktivitelerden mahrum kalmamayı tercih edebilirsiniz. Ama bir sporcu gibi yüzme tekniklerini öğrenmek istiyorsanız bunun için tam donanımlı bir kursa gitmeniz gerekir. Yüzme nasıl öğrenilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yüzme Nasıl Öğrenilir İyi Ve Hızlı Yüzmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir


Yüzme en kolay akarsu, dere, havuz vb. alanlarda değil de denizde öğrenilir. Çünkü tuzlu suyun kaldırma kuvveti vardır. Bu da her zaman yüzme bilmeyenlere yardımcı olur. Ama eviniz bahçeliyse ve havuzunuz varsa kolay bir şekilde yüzmeyi öğrenebilirsiniz.

Yüzme Nasıl Öğrenilir?

Kısa zaman içinde yüzme öğrenebilmek için öncelikle bol bol pratik yapabileceğiniz bir alan bulmanız gerekir. Mekanı ayarladıktan sonra kendinize uygun mayo, bikini ve şort temin ederek yüzmeye hazır bir duruma gelmeniz gerekir. Kıyafet seçimi yüzmeye yeni başlayacak olan kişiler için oldukça önemlidir. Çünkü kıyafetlerin çok bol olması durumunda sizi aşağı doğru çekerek batmanıza neden olabilir. Yüzme öğrenmek isteyen kişilerin cesaretli olması ve bol pratik yapması gerekir.

İyi ve Hızlı Yüzmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İyi ve hızlı yüzmek için yüzmeyi iyi bilen birinden yardıma almanız gerekir. Yüzmeyi öğrenirken bulunduğunuz alanın ıssız olmaması ve çevrenizde insanların olması çok önemlidir. İlk olarak boyunuzu aşmayan ve göğüs hizanızı geçmeyen bir alanda denemelerinizi yapmanız gerekir.

Yüzmeyi öğrenirken en çok yapılan yanlışlardan biri de düz yüzmeyi daha öğrenmeden ters yüzmeye çalışmaktır. Öncelikle düz yani yüzüstü ve ileriye doğru yüzmeyi öğrenmeniz ardından sırtüstü geri geri gitmeyi de öğrenmenizi kolaylaştırır. İlk amacınız en kısa yoldan hemen pes etmeden, bıkmadan, usanmadan yüzmeyi öğrenmek olmalıdır. Hiçbir şey yapmasanız bile suyun üzerinde kalmayı denemelisiniz.

Yüzme öğrenirken cesaretli olmak çok önemlidir. Göğüs hizasında bir yerde ilk denemelerinizi yapmanız gerekir. Yerinizi aldığınız zaman hafif zıplama hareketi yaparak yerle bağlantınızı sadece birkaç saniyeliğine de olsa kesmeli ve ellerinizi suyun içerisinde aşağı yukarı, sağa sola doğru açarak hareket ettirmeniz gerekir. Bu sayede hiç batmadığınızı göreceksiniz.