Eğitim Zahra İsminin Anlamı Nedir? Zahra Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Zahra İsminin Anlamı Nedir? Zahra Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Zahra ismi kız çocuklarına verilen ve yaygın olarak kullanılan bir isimdir. Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatma’ ya da bu isim lakap olarak verilmiştir. Zahra ismi yaygın kullanımda olmasına rağmen anlamı merak edilmektedir. Söyleniş ve mana olarak da güzellikler barındıran, Zahra isminin anlamı nedir? Zahra ne demek, ne anlama gelir detayları ile derledik.

Zahra İsminin Anlamı Nedir Zahra Ne Demek, Ne Anlama Gelir

Zahra, sözlük anlamı olarak Ziynet- süs demektir. Aileler bu konuda güvenle bebeklerine ZAhra ismini vermektedir. Türkiye’de kız çocuklarına çok verilen isimler arasındadır.

Zahra İsminin Anlamı Nedir?

Zahra güzel isimler arsındadır. Aileler bu nedenle güvenle bebeklerine vermektedir. Anlamı süs, ziynet, Ay yüzlü ve Ay kadar parlak anlamları taşımaktadır. Zahra ismi taşıyanlar, özgürlüğüne düşkün, sevecen, çabuk karar verme yetisi sahibi zeki kişiler olarak bilinirler.

Zahra Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Zahra; süs- ziynet demektir. Ay kadar parlak olan Ay yüzlü olarak da tanımlanmaktadır. Zahra ismi taşıyanlar, aydınlık yüzlü, zeki ve çalışkan kişilerdir. Çabuk karar verebilme yetisine sahiptir. Sevimli, lüks seven, yüksek standartlarda yaşamayı sever, özgürlüğüne düşkün kişilerdir.