Eğitim Zelzele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Zelzele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

19.06.2021 - 02:40 | Son Güncellenme:

Zelzele kelimesi Türkçe de sık sık kullanılan bir kelimedir. Zelzele kelimesinin kullanıldığı birçok durum bulunmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunan bir kelimedir. Zelzele ne demek, TDK Sözlük anlamı nedir? Zelzele kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Zelzele kelimesinin kaç anlamı vardır? Sizler için zelzele kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Zelzele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Zelzele kelimesinin diğer bir ismi depremdir.

Zelzele Ne Demek?

Zelzele kelimesi, şiddetli bir şekilde sarsılmak veya yer sarsıntısı anlamına gelir. Mecaz bir kelime olarak da kullanılan zelzele kelimesinin temel anlamı depremdir. Deprem anlarından zelzele olarak da bahsedilir. Zelzele kelimesi bir coğrafya terimidir ve karşımıza sık sık çıkar. Zelzele, doğal bir afettir ve dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli zamanlarda meydana gelebilir.

Zelzele Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Zelzele kelimesi dilimize Arap dilinden geçmiştir yani zelzele kelimesinin kökeni Arapçadır. TDK Sözlük anlamına göre tek anlamı vardır ve deprem anlamına gelmektedir. Deprem yani zelzelenin anlamı, yer kabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi veya yanardağların püskürme durumuna geçmesi yüzünden oluşan sarsıntı, yer sarsıntısı, harekettir.