Eğitim Zerzevan Kalesi Diyarbakır'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Zerzevan Kalesi Diyarbakır'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 05:08 | Son Güncellenme:

Ülkemizde tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan pek çok yapı bulunmaktadır. Bu yapılardan birisi de Diyarbakır'da bulunan Zerzevan Kalesidir. Zerzevan Kalesi tarihe ışık tutmak için araştırma yapan ve tarihi yapıları ziyaret etmeyi sevenlerin oldukça dikkatini çeken yapılardan biridir. Bu bakımdan Zerzevan Kalesi ile ilgili pek çok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta kolaylıkla kullanabilirsiniz. Zerzevan Kalesi Diyarbakır'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin özellikleri ve hikayesi nedir tüm detayları ile derledik

Zerzevan Kalesi Diyarbakırın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi


Zerzevan Kalesi Diyarbakır ilinin en ünlü yapılarından biridir. Günümüze kadar ulaşmayı başaran bu yapı yaklaşık olarak 3 bin yıllıktır. Kalenin restore ve kazı işlemleri 7 yıl önce başlamış olup 3 yıl önce bu çalışmalar tamamlanmıştır. Tarihte stratejik konumu itibariyle pek çok amaçlı kullanılan bu kale tarihe ışık tutan yapılardan biri olmaktadır.

Zerzevan Kalesi Diyarbakır'ın Neresindedir?

Zerzevan kalesi Türkiye'de Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı olan Demirölçek mahallesinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Diyarbakır ile Mardin arasında yer alan bu kale yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlamaktadır. Özellikle tarihi açıdan keşif yapmak isteyen ve tarihi yapıları ziyaret etmeyi seven kişilerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Zerzevan Kalesinin Hikayesi

Zerzevan kalesi yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi ile uzun ve köklü bir geçmişe sahip olmaktadır. Roma İmparatorluğu zamanında askeri yerleşim amacıyla kullanılmış ve genişçe bir alana yayılmış bir yapıdır. Aynı zamanda bu yapı tarihte pek çok imparatorluklara da ev sahipliği yapmıştır.

Zerzevan Kalesinin Özellikleri

Zerzevan kalesi ortalama olarak her yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği mekanlardan biridir. Bunun yanı sıra bu kalenin çevresinde Mithas Tapınağı'nın bulunması en büyük özelliklerinden biri olmaktadır. İlk olarak 2018 yılında keşfedilen Mithas Tapınağı ile kalenin değeri giderek artmıştır.