Eğitim Zeval İsminin Anlamı Nedir? Zeval Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Zeval İsminin Anlamı Nedir? Zeval Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Türkiye’de en fazla kullanılan ve dolayısıyla en çok bilinen isimlerin yanı sıra çok farklı isimlerde kullanılıyor. Anne ve babalar günümüzde bebeklerine daha farklı isimleri koymayı tercih ediyorlar. Bebeğe isim koymak aileler için oldukça önemliyken, akıllarda olan isimlerden biri Zeval ismidir. Zeval isminin anlamı nedir? Zeval ne demek, ne anlama gelir? İşte detaylar.

Zeval İsminin Anlamı Nedir Zeval Ne Demek, Ne Anlama Gelir

Anne ve babalar için bebeklerine isim bulmak çok önemlidir. Bazı anne babalar henüz bebek doğmadan net bir şekilde isimlere karar verebiliyorken, bazı anne ve babalar da doğum yaklaşırken isme karar veriyorlar. Bazı aileler çocuklarına geleneksel isimler koymak isterlerken, bazı aileler ise çocuklarına daha az kullanılan farklı isimler koymak istiyorlar. İsim arayışına geçen aileler genellikle akıllarında olan isimlerin anlamlarını merak ediyorlar. Merak edilen isimlerden biri de Zeval ismidir.

Zeval İsminin Ne Demek?

Zeval isminin dört adet anlamı bulunuyor. İlk anlamı yok edilme veya yok olma şeklindedir. İkinci anlamı sorumluluk, kabahat ya da suç demektir. Üçüncü olarak ise bozulma anlamına gelir. Dördüncü anlamı ise öğle şeklindedir.

Zeval İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

Zeval ismi Kuran’da İbrahim Suresinin 44. Ayette geçmektedir.