Zıt Anlamlı Kelimeler Darılmak Zıt Anlamlısı Nedir? Darılmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Darılmak Zıt Anlamlısı Nedir? Darılmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Darılmak kelimesi eylem ifade eden fiillerden birisini oluşturmaktadır. Kişi darılmak eylemini daha çok sevdiği, kıymet verdiği, değerli gördüğü insanlara karşı yapmaktadır. Darılmak kişinin sevdiği, gönül verdiği bir insana gönül koyması, kırılması manasına gelen bir eylem olmaktadır. Darılmak zıt anlamlısı nedir? Darılmanın zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik

Darılmak Zıt Anlamlısı Nedir Darılmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Darılmak eylemi günlük hayatta insanların çokça yaptığı ve üzücü bir eylem olarak adlandırılan fiildir. Dağılmak eyleminin aynı zamanda bir zıt anlamlısı, tersi manasında sahip bir eylemi de bulunmaktadır.

Darılmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Darılmak kelimesi sözcük türlerinden ölüm olarak adlandırılan aynı zamanda üzücü, mutsuz edici eylemler içerisinde bundan bir fiildir. Bu fil daha çok birbirine yakın, birbirini seven, birbirine kıymet veya değer veren insanlar arasında gerçekleşmektedir.

Birbirini tanımaya, birbirine değer vermeyen, birbirinde gönlü olmayan insanların bu fiille herhangi bir alakaları bulunmamaktadır. Darılmak fiili en net biçimde ifade edilmesi ile iki işinin küsmesini anlatmaktadır. Darılma kelimesinin aynı zamanda bir zıt anlamlı eylemi de bulunur. Darılmanın zıt anlamı birbirine küs olan, birbiriyle konuşmayın iki insanın barışmasıdır. Yani darılmak barışmak kelimesinin zıt anlamı olarak ifade edilen bir eylemdir.