Zıt Anlamlı Kelimeler Özgün Zıt Anlamlısı Nedir? Özgünün Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Özgün Zıt Anlamlısı Nedir? Özgünün Zıt Anlamı Olan Kelimeler

19.06.2021 - 02:37 | Son Güncellenme:

Türkçe kelime ve anlamları yönünden oldukça zengin bir dildir. Bir kelimenin anlamını birden çok kelime de sağlayabilir ya da bir kelimenin birden fazla zıt anlamı da olabilir. Zıt anlama sahip olan kelimelerden biri de özgün kelimesidir. Özgün kelimesinin anlamı nedir? Özgün zıt anlamlısı nedir? Özgünün zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Özgün kelimesinin kaç tane zıt anlamı olan kelime vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Özgün Zıt Anlamlısı Nedir Özgünün Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Özgün kelimesinin iki tane zıt anlamı vardır.

Özgün Kelimesinin Anlamı Nedir?

Özgün kelimesinin anlamı yalnız kendine özgü bir niteliği olan, kopya olmayandır. Özgün kelimesi ilk kez yapılmış, başkası tarafından daha önce ortaya konulmamış olan şeylerden bahsedilirken kullanılan bir kelimedir.

Özgün Zıt Anlamlısı Nedir?

Bir kelimenin zıt anlamlısı o kelimenin tam tersi olan bir kelimedir. Özgün kelimesi iki adet zıt anlama sahiptir. Özgün kelimesinin ilk zıt anlamlısı sıradan kelimesidir. Sıradan kelimesinin anlamı hiçbir özelliği ve değeri olmayan, sıra işi, değersiz, niteliksizdir. Özgün kelimesinin diğer zıt anlamı ise bayağı kelimesidir. Bayağı kelimesinin anlamı incelik bulunmayan, kibar olmayan, inceliksiz, sıradan olandır.