Zıt Anlamlı Kelimeler Sağ Zıt Anlamlısı Nedir? Sağın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Sağ Zıt Anlamlısı Nedir? Sağın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

19.06.2021 - 02:47 | Son Güncellenme:

Sağ kelimesi değişik anlamlar üzerinden ele alındığı için, buna bağlı olarak farklı zıt anlamlı sözcükleri bulunur. Peki, sağ zıt anlamlısı nedir? Sağın zıt anlamı olan kelimeler hakkında merak edilenler.

Sağ Zıt Anlamlısı Nedir Sağın Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan kelimelerden biri olarak sağ sözcüğü öne çıkar. Aynı zamanda değişik anlamları üzerinden değerlendirildiği için, aynı değişikliğe sahip olarak ifade edilen zıt anlamlı kelimeleri de bulunur.

Sağ Zıt Anlamlısı Nedir?

Kullanımına bağlı olarak saha kelimesinin zıt anlamlı sözcükleri değerlendirilir. Öncelikle yön belirtmek amaçlı ele alınan saha kelimesi için, ‘sol’ sözcüğün zıt anlamlı olarak değerlendirilmektedir. Yani bu kelime için ters yönü olarak ifade edildiğini söylemek mümkün.

Diğer bir anlamı üzerinden ise herhangi bir canlı varlığın hayatta olduğunu anlatan bir ifadeye sahiptir. Bu doğrultuda sağ kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü olarak, ‘ölü’ kelimesi değerlendirilmektedir.

Sağ kelimesi adına her anlamına uygun şekilde yukarıda verilen 2 sözcüğü amaca göre değerlendirmek mümkün. Günlük hayatın içerisinde de yaygın olarak değerlendirilen bu kelimeler, tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilir.