Zıt Anlamlı Kelimeler Vahşi Zıt Anlamlısı Nedir? Vahşinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Vahşi Zıt Anlamlısı Nedir? Vahşinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

19.06.2021 - 02:48 | Son Güncellenme:

Türkçede her kelimenin zıt anlamlısı olduğu gibi, vahşi kelimesinin de karşılığı bulunmaktadır. Özellikle öğrenciler için büyük öneme sahip olan Türkçe bilgileri içerisinde yer alır. Peki vahşi zıt anlamlısı nedir? Vahşinin zıt anlamı olan kelimeler üzerine merak edilen bilgiler.

Vahşi Zıt Anlamlısı Nedir Vahşinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Dünya çapında birçok farklı vahşi hayvan bulunur ya da vahşi durumlar yaşanır. Aynı zamanda vahşi kelimesinin anlamına karşılık olarak zıt anlamlı sözcük de bulunmaktadır. Amaca uygun olarak bu kelimeler farklı yerlere tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilir.

Vahşi Zıt Anlamlısı Nedir?

Vahşi kelimesinin birden fazla zıt anlamlı sözcükleri bulunuyor. Günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan bu kelimeler, amaca uygun olarak değerlendirilmektedir.

- Evcil
- Ehli
- Uygar

Özellikle evcil kelimesinin çok daha fazla amaca uygun şekilde zıt anlamlı olarak kullanıldığını eklemek mümkündür. Alternatif olarak ise anlamına göre değişik yerlerde değerlendirilecek ehli ve uygar sözcükleri de ön plana çıkıyor.

‘’Köpeğim evcil bir hayvandır ısırmaz.’’

Bu şekilde farklı amaçlar altında cümle içinde ya da tek başına vahşi kelimesinin zıt anlamlı sözcüklerini kullanmak mümkün.