Eğitim Zübük Ne Demek? Zübük Kelime Anlamı Nedir, Filmi Ne Anlatıyor?

Zübük Ne Demek? Zübük Kelime Anlamı Nedir, Filmi Ne Anlatıyor?

16.03.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Eski Türkçe kelimelerin birçoğunun yerini yeni kelimeler almış bulunuyor. Günümüz gençlerinin özellikle bilmediği birçok kelime bulunuyor. Bu kelimelerden bir tanesi de Zübük kelimesidir. Zübük kelimesi Aziz Nesin’in bir kitabı ve bu kitaptan uyarlanan filmin ismidir aynı zamanda. Zübük ne demek? Zübük kelime anlamı nedir, filmi ne anlatıyor? İşte Zübük kelimesi ile ilgili detaylar.

Zübük Ne Demek Zübük Kelime Anlamı Nedir, Filmi Ne Anlatıyor

Zübük Aziz Nesin’in ünlü romanının ismidir. Aynı isimle sinemaya uyarlanmış olan ve yönetmenliğinin de Kartal Tibet tarafından yapılmış olan 1981 senesinin filmidir. Türkiye’deki siyasette yer alan çarpık bir karakterin hicvidir. Buna bağlı olarak Zübük kelimesinin anlamını bilmeyen kişiler bu kelimenin anlamını merak ediyor.

Haberin Devamı

 Zübük Ne Demek?

 Zübük kelimesinin anlamı “halk arasında kişinin kendi çıkarlarını gözetebilmek adına her yolu mübah sayması anlamında kullanılan deyimlerden biridir. Kısa anlamıyla çıkarcı ve menfaatçi anlamına gelmektedir.

 Zübük Kelime Anlamı Nedir, Filmi Ne Anlatıyor?

 Zübük’ün kelime anlamı menfaatçi olmak, çıkarcı olmaktır. Zübük filmi mesleğinden ihraç edilen siyasetçi İbrahim Zübükzadeyi anlatır. Ahlaksız olan, sözünde durmayan bir adamdır. Çirkin politikacıların, halkı çaresiz bırakması anlatılır.