Eğitim Zuhur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zuhur Etmek Ne Demektir?

Zuhur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zuhur Etmek Ne Demektir?

19.06.2021 - 02:38 | Son Güncellenme:

Türkçe dili içerisinde yeni kelimelere olduğu kadar eski kelimelere de rastlamak mümkündür. Eski yapılı olan kelimeler genel olarak günlük hayatta fazla rastlanmayan nitelikte olan kelimeleri ifade eder. Bu kelimelerden bir tanesi de zuhur kelimesidir. Zuhur sözcüğünün anlamını ve kökeninin nereden geldiğini sizler için derledik.

Zuhur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Zuhur Etmek Ne Demektir

Zuhur kelimesinin Türk Dil Kurumu içinde çok sayıda anlamı mevcuttur. Bu anlamların hepsi de cümle içerisinde kolay bir şekilde kullanılabilir.

Zuhur Kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğü İçerisindeki Anlamı Nedir?

Zuhur sözcüğü Arapçadan Türkçenin içerisinde yerleşmiş olan bir kelime türüdür. Bu sebepten dolayı zuhur kelimesinin kökeni Arapçadır. Zuhur kelimesi, Türk dil Kurumu ya da TDK sözlüğü içerisinde yer alan kelimelerden bir tanesidir. Türk Dil Kurumu içerisinde zuhur kelimesinin sözlük anlamı şu şekilde tanımlanmıştır:

Haberin Devamı

Ortaya çıkma, meydana çıkma, görünme, baş gösterme, belirme

Şeklinde zuhur kelimesini ifade etmek mümkündür.

Zuhur Etmek İfadesi Ne Anlama Gelir?

Zuhur etmek kelimesini bu şekildeki kalıbı ile kullanmak mümkündür. Zuhur etmek ifadesi daha çok ortaya çıkma ve baş gösterme anlamlarını ifade etmek amacı ile kullanılır. Eski bir ifade olmasından dolayı günlük yaşamda fazla rastlanmayan bir ifadedir.

Yazarlar