Ekonomi ‘1.1 milyon ton karbondioksit önlenebilir’

‘1.1 milyon ton karbondioksit önlenebilir’

27.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ESCON Enerji, sanayi tesislerinin enerji verimliliği alanındaki mevcut durumunu ortaya koymak ve yüksek enerji verimliliği potansiyelini harekete geçirebilmek için ‘Türk Sanayisinin Enerji Verimliliği Raporu’ başlıklı bir çalışma hazırladı. Rapor kapsamında 14 sektördeki 320 işletme incelendi, 12 farklı verimlilik artırıcı projenin vaka analizleri paylaşıldı.

‘1.1 milyon ton karbondioksit önlenebilir’

EKONOMİ SERVİSİ - Rapora göre, işletmelerin toplam enerji tüketimi yıllık 6.6 milyon TEP (ton eşdeğer petrol) olarak hesaplandı. Bu sanayi tesisleri ve ticari binalarda enerji verimliliği projelerinin hayata geçmesi ile sağlanabilecek emisyon azaltımı toplam 1.1 milyon ton karbondioksit olarak hesaplanırken, proje yatırımlarının ortalama geri ödeme süresinin ise yaklaşık 2 yıl 8 ay olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Yeşil büyüme

ESCON Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü, şöyle konuştu:

“Enerji ve kaynak verimliliği odaklı bir yaklaşımı yani ‘yeşil’ ekonomik büyüme ve kalkınma modelini benimser, enerji kullanımımızı azaltır, geriye kalan kısmı da temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik edebilirsek hem iklim krizine sebep olan sera gazı emisyonlarını azaltır hem de daha büyük ve yıpratıcı etkilerden kaçınabiliriz.”

Yazarlar