Ekonomi 1.5 milyar liralık akıllı ev yatırımı

1.5 milyar liralık akıllı ev yatırımı

22.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkulde farklı projelere yaklaşık 4 milyar liralık yatırım planlayan Dünya Şehir, Maltepe’de inşa edeceği akıllı evlerin metrekaresini 42 bin liradan satışa sunacak.

1.5 milyar liralık akıllı ev yatırımı

Bina otomasyonu ve sürdürülebilir binaların altyapılarını kurma konularındaki uzmanlığıyla uluslararası projelerde adından söz ettiren Dünya Şehir Gayrimenkul, yurtiçinde ikinci karma projesine İstanbul Maltepe’de başlamaya hazırlanıyor. Şirketin faaliyetleri, Dünya Şehir Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yum, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Bilal Irmak ve Genel Müdür Eser Serbest’in katıldığı bir toplantıyla anlatıldı. Bilal Irmak, Kartal’da kentsel dönüşümden devraldıkları projenin yüzde 85’ini tamamladıklarını, satışların yüzde 75’ini yaptıklarını belirterek, “İstanbul’un en yüksek tepesinde 14 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen, bahçe katından itibaren Adalar manzarasına sahip olan Dünya Şehir Kartal projesi, 360 daireden oluşuyor. Daire teslimleri Mart 2023’te başlayacak” dedi. Bu projeye 400 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Irmak, metrekare fiyatlarının ise 32-33 bin lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yatay mimari

Kartal’ın ardından Maltepe’deki projenin hazırlıklarına başladıklarını, yatırım tutarı 1.5 milyar lira olan bu projede metrekare satış fiyatının 42 bin lira olduğunu anlatan Irmak, şöyle konuştu:

“Maltepe Esenkent Mahallesi’nde 26 bin 145 metrekare proje alanı üzerinde yükselecek olan Dünya Şehir Maltepe, 15 bin 500 metrekare peyzaj alanı ve 12 bin 45 metrekare ticari alan ve 9 ayrı daire tipinde toplam 752 daireden oluşuyor. En yükseği 11 katlı binalardan oluşan yatay mimari tarzında hayata geçirilecek proje, akıllı ev teknolojisi, ev otomasyonu sistemleri ile donatıldı.”

Binaların dış yüzeyinde uygun alanlara güneş paneli kurulacağını belirten Irmak, buradan elde edilen elektriğin ortak alanların aydınlatılmasında kullanılacağını kaydetti. Teknoloji altyapılarını kurdukları binaların servis hizmetini de üstlendiklerini anlatan Irmak, “Dünya Şehir Maltepe’nin işletim yönetimini kendimiz yapacağız. Akıllı evlere bakım ve servis hizmeti vereceğiz” dedi. Irmak, Beykoz ve Merter’deki arazilerine de toplam yatırım tutarı 2 milyar lira olan proje planladıklarını söyledi.