Ekonomi ‘1 milyon kilometre daha fiber lazım’

‘1 milyon kilometre daha fiber lazım’

26.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin mobil internet hızında ulaştığı başarının sabit hatlara da taşınması gerektiğine işaret ederek, “Ülkemizin sahip olduğu toplam fiber altyapıya ek 1 milyon kilometre uzunlukta fibere daha ihtiyacımız var” dedi.

‘1 milyon kilometre daha fiber lazım’

 

HANDE ATILGAN Afyonkarahisar - Turkcell, “Dijital Türkiye” hedefiyle altyapıya son 10 yılda yaptığı 7.6 milyar TL’lik yatırımını artırıyor. 81 ildeki fiber altyapı omurgasını, 23 ilde hanelere taşıyan Turkcell; Afyonkarahisar, Uşak, Ordu ve Sivas’taki aboneler için de harekete geçti. Her haneye aynı hızla verilen fiber hizmetiyle tanışacak yeni illere 270 milyon TL ek kaynak ayıran Turkcell, bu illerde yaklaşık 110 bin haneye ulaşmayı planlıyor. Türkiye genelinde 25 milyon daha haneye taşınması hedeflenen hizmet için, 2022’de altyapıya yaklaşık 1.5 milyar TL’lik ek yatırım gerçekleştirecek Turkcell’in, toplam fiber altyapı uzunluğu 53 bin kilometreyi aşacak.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da başlatılan çalışmalara katılan Erkan, yeni yatırımlarla fiber hızdaki interneti her eve ve evlerdeki her noktaya aynı hızda götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

5G’ye geçiş için önemli

Türkiye genelinde, sabit hatlardaki internet hızının mobil altyapı seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Erkan, şunları söyledi:

“Fiber internet hizmeti sunduğumuz 100 hanenin 63’ünde de TV+ kullanılıyor. TV+ servisimizi kullanan fiber abone 1 milyonu aştı. Turkcell olarak fiber konusunu memleket meselesi olarak görüyoruz. Türkiye’nin 5G’ye geçişi ile her alanda dijitalleşmesini hızlandırması için gerekli koşulların başında fiber altyapı geliyor.”

Yazarlar