Ekonomi 10 yeni markayı Türkiye’ye getirecek

10 yeni markayı Türkiye’ye getirecek

25.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jumbo, yabancı markalarla büyüyecek. Marinalarda açacağı mağazalar için İtalyan Guzzini markasıyla iş birliğine giden firma, dünyaca ünlü yeni markalarla anlaşarak yeni ürün gamları sunacak.

10 yeni markayı Türkiye’ye getirecek

EKONOMİ SERVİSİ - Jumbo Genel Müdürü Sami Hotak, lüks ürün odaklarının süreceğini ve bu kapsamda yurtdışında 10 farklı markayla el sıkıştıklarını söyledi. Hotak, “Termos grubu ile Alman Alfi, sofra aksesuarları için Alman Gefu, marine ve outdoor ürünleri için Alman Koziol, kek pastacılık ürünleri için İtalyan Silikomart, sofra ürünleri için Fransız Revol, bıçak için Fransız Jean Dubost, ekmek ve saklama ürünlerinde Alman Wesco, outdoor ve saklama ürünleri için ise İspanyol Lekuee markasını mağazalarımızda tüketicilerimiz ile buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca İtalyan Guzzini markasıyla anlaştıklarını dile geitren Hotak, marinalarda açacakları ve belli Jumbo mağazalarında bu ürünlere yer vereceklerini, ayrıca Guzzini ile Jumbo’ya özel tasarım hazırlama planlarının olduğunu da aktardı.

Yeni mağazalar yolda

Hotak, 2022 hedeflerinden de bahsederek, “Bu yıl geçen yıla oranla yüzde yüz büyüme hedefledik. Şu anki gidişat bu hedefin üzerinde kapatacağımızı gösteriyor. Bu yılın ilk 5 ayını geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda ciro bazında 2.5 kat, ürün bazında ise 2 kat artış olduğunu söyleyebiliriz. Yılın ilk yarısında 4 mağaza açtık. Yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Şu anda 57 mağazamız var. 55 tane bayimiz var. Horeca’da 50 satış noktamız var” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Hotak, e-ticaret kanalının da hızlı büyüdüğünü, bu konuda yatırımlarının sürdüğünü aktararak, şu anda cirolarının yüzde 25’inin e-ticaretten geldiğini ve dijitalleşmeye de çok önem verdiklerini kaydetti.