Ekonomi 100 İngiliz, İstanbul’a gelip konut alacak

100 İngiliz, İstanbul’a gelip konut alacak

14.02.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Londra’da satış ofisi açan Tulip Gayrimenkul, TulipTurkuaz, Tulip Towers ve Tulip360 projelerini tanıtmak için aralarında The Times, Sunday Express ve BBC News gibi önemli İngiliz yayınlarını İstanbul’da ağırladı

100 İngiliz, İstanbul’a gelip konut alacak

Gezi kapsamında 13 Şubat’ta Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Mertoğlu ve İngiliz basını yer aldı.

‘İç talep yüksekti, İngilizi sınırladık’
Basın toplantısında projeler hakkında bilgi veren Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, “TulipTurkuaz projemizi son birkaç aydır uluslararası platforma taşıyoruz. Körfez ülkeleri, Almanya, Hollanda, Belçika ve Rusya’da satışa başlamak üzere çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Londra’da bir satış temsilciliği organize ettik. TulipTurkuaz, Mart 2010’da İngiltere’de de satışa çıkacak. Hedefimiz 2011 yılı ortasına kadar İngiliz ev alıcısı ve yatırımcılarına TulipTurkuaz projesinden 100 adet ev satmak. Özellikle projemize Ocak 2010 ayında yurtiçinden çok büyük talep gelmesi ve satışlarımızda çok büyük ivme yakalamamızdan, rakamı bu seviyede tutmayı uygun gördük” dedi.
Egemen Bağış ise şu açıklamada bulundu: “Türkiye 2010 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 3 ekonomisinden biri olacak. OECD verilerinde de bu açık bir şekilde görülmektedir. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyokültürel gelişmeler ile AB standartlarının oluşturulduğunu söyleyebiliriz.”

Yeni bir şirket daha kurdu
Tulip Gayrimenkul, yeni bir şirket daha kurarak pazarda büyüme kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. 50 bin TL sermaye ile 3 Şubat’ta kurulan yeni şirketin adı ise Tulip Uluslararası İnşaat. Yeni şirketin başkanlığında Murat İsmail Mertoğlu yer alırken, Burak Erten yardımcılık görevini üstlendi.

Yazarlar