Ekonomi 1000 konutu 6 günde sattı

1000 konutu 6 günde sattı

16.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığında yapılan Tema İstanbul 2 projesi satışa çıktı. Projenin ön talep döneminde geçen altı günde 1000 adet konut satıldığı duyuruldu.

1000 konutu 6 günde sattı

DUYGU ERDOĞAN - Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığında hayata geçirilen Tema İstanbul ve Tema İstanbul Bahçe projelerinin son etabı olan Tema İstanbul 2’nin inşaatı başlıyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ön talep döneminde 6 günde 1000 konut satıldığını söyledi. Çetinsaya, “Türkiye’nin en büyük master planlı özel sektör projesi olan Tema İstanbul’un ilk teslimlerine 2015’te başlamıştık. Geldiğimiz noktada konutlar yüzde 600 değer kazandı. Yüzde 90’ı yeşil alan olan projede az katlı blokların yanı sıra villalar da yer alıyor. Projemizi 18 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. İçinde ve çevresinde yaşayanların yaşam kalitesine canlılık katacak olan Tema World eğlence parkını da 2024’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırıma devam

Projede; 80 metrekareden 196 metrekareye kadar geniş bir skalada 2 bin 280 adet daire, ayrıca 70 villa yer alacak. Metrekare satış fiyatı ise 29-30 bin liradan başlıyor. Türkiye’nin geleceğine duydukları güvenle yatırıma devam ettiklerini anlatan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Tema İstanbul 2 projesinde Kovid-19 tecrübesinin yansımalarını, doğa ile iç içe olması, yatay mimari ve geniş balkonlarında görebilirsiniz. Tema World yapımı da başladı. Proje, Küçükçekmece ve Tema İstanbul projelerine çok olumlu katkı yapacak” diye konuştu.

Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, “Son iki yılda yeni projeler hayata geçmese de inşası süren mevcut projelerde çarklar dönmeye devam etti. 2021 yılı ilk on aylık döneminde Türkiye’de satılan konut sayısı 1 milyon 87 bin oldu. 2013 yılından bugüne kadar yıllık bazda satılan konut rakamları hep 1 milyonun üzerinde seyretmesi, ülkemizdeki yeni konut stokunun yetersizliğini gösterirken, aynı zamanda ülkemizin satın alma paritesi bakımından da istikrarlı bir büyüme göstermektedir. Yine bu tablo konuta yapılan yatırımın ne kadar doğru bir yatırım olduğunun; ne denli yüksek prim ve avantaj potansiyeli taşıdığının kanıtı niteliğindedir. Kısa vadeli bu durum geçtikten sonra ekonominin çok daha sağlam bir zemine oturacağını ve yatırımların geçmişten daha yüksek bir oranda devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.