Ekonomi 115 milyon dolarlık yeni lastik yatırımı

115 milyon dolarlık yeni lastik yatırımı

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Prometeon Lastik Grubu Operasyonlardan Sorumlu Dünya Başkanı Gregorio Borgo, “Türkiye’ye 115 milyon dolarlık ilave yatırım yapacağız. Bugüne kadar da yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon Lastik Grubu, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olan İzmit’teki tesisinde üretimi artırmak ve ileri teknolojileri uygulamak hedefiyle 2017 - 2020 döneminde Türkiye’de yaklaşık toplam 115 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

115 milyon dolarlık yeni lastik yatırımı

Türkiye’ye yapılacak yeni yatırımın detayları, Gregorio Borgo ve Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya, Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Haberin Devamı

75 ülkeye ihracat

Özellikle endüstriyel lastikler ürettiklerini ve 3 ülkede 4 fabrikaları bulunduğuna işaret eden Borgo, şunları kaydetti:

“Bunların biri İzmit’te. 160’ın üzerinde ülkede faaliyetimiz var, 7 binin üzerinde çalışanımız var. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’nın içinde bulunduğu MEA Bölgesi’nin merkezi. Türkiye Prometeon Grubu için çok önemli. Dünya ciromuzun üçte biri buradan elde ediliyor, 75 ülkeye Türkiye’den satış yapıyoruz. Prometeon’un üst yönetiminde 17 Türk, dünyanın farklı yerlerinde görevli.”

Alp Günvaran ise İzmit’teki fabrikanın yılda yaklaşık bir milyon adet kamyon-otobüs lastiği ürettiğini belirterek, grubun toplam üretiminin yüzde 20’sinin Türkiye’de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

115 milyon dolarlık yeni lastik yatırımı

Varank: İhracat ikiye katlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırım haberini Twitter hesabından duyurdu. Varank paylaşımında, “Prometeon (Pirelli) Lastik Grubu’nun Operasyonlardan Sorumlu Dünya Başkanı Gregorio Borgo ile bir araya geldik. Prometeon, yapacağı 115 milyon dolar ilave yatırımla Türkiye’den 75 ülkeye olan ihracatını 125 milyon dolardan 250 milyon dolara çıkaracak. Hayırlı olsun” dedi.