Ekonomi 136 depremzede çocuğa protez

136 depremzede çocuğa protez

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türklerin kurduğu Bridge to Türkiye Fund, depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez ve eğitim desteği sağlıyor.

136 depremzede çocuğa protez

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Bridge to Türkiye Fund, 20 yıldır eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibinin yaşamına dokunan bir vakıf. Vakıf, deprem felaketi sonrası birçok yardım faaliyetinin yanı sıra ampute çocuklara destek için başlattığı Children Amputees of Türkiye Earthquake (CATE) projesi ile de birçok çocuk ve gence destek sağladı.  

Haberin Devamı

Bridge to Türkiye Fund Başkanı Emin Pamucak, ilgili Milliyet’e yaptığı açıklamada protez projesiyle ilgili de şunları anlattı: 

“Proje partnerlerimizden Çukurova Üniversitesi bünyesindeki Çocuk İyilik Merkezi’ne başvuran hastalar bu merkezdeki bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alınıyor. İhtiyaçları olan ilk protezleri sağlanıyor. 0-21 yaş aralığındaki tüm hastalarımızın büyüme ve kaza nedenli protez yenileme ihtiyaçları CATE kapsamında ve ayrıca eğitim desteklerimiz de dahil. 6 Şubat depreminde uzuv kaybı yaşayan ve bugüne kadar Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi’ne başvuran 136 ampute hastanın protez/ortez ihtiyaçlarını karşıladık. Sadece protez değil, eğitim desteği ve psikolojik destek de vererek, hayatın her alanında kaldıkları yerden devam ettiklerini görmek istedik.”