Ekonomi 1750 kadına 1.2 milyon liralık mikro kredi verdi

1750 kadına 1.2 milyon liralık mikro kredi verdi

12.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) bünyesinde yürütülen mikro kredi faaliyeti kapsamında, salgından etkilenen 1.750 dar gelirli kadına toplam 1 milyon 250 bin liralık destek verildi. Bu destek hem nakdi hem de ‘İyilik İçin Sosyal İşletme’ sloganıyla hareket ederek dar gelirli kadınların temizlik ürünlerini uygun maliyetlerle tedarik etmelerine aracı oldu. Dar gelirli kadınlar bu ürünleri en az yüzde 60 karla satış yaparak hem aile bütçelerine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağladı.

1750 kadına 1.2 milyon  liralık mikro kredi verdi

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, salgın sürecinde mikro kredinin bankaların yapılandırma mantığı yerine mevcut kredilerine ek olarak verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu sayede işleri azalan veya hiç iş yapamayan dar gelirli kadınların bir nebzede olsa ayakta kalmalarına yardımcı olunduğunu anlatan Akgül şunları kaydetti:

“Teşvik belgelerindeki veriler çerçevesinde Türkiye’de kişi başı yatırım maliyetleri dikkate alındığında, yabancı sermaye marifetiyle 1 kişinin istihdamı için gerekli yatırım tutarı 928 bin lira, yerli sermaye marifetiyle 1 kişinin istihdamı için gerekli yatırım tutarı 385 bin lira düzeyinde bulunurken, mikro kredi vasıtasıyla yoksulların kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyette bulunabilmeleri ve mikro girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duyulan sermaye sadece 1.000 liradır.”

250 çalışanı var

Akgül, TİSVA’nın Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile salgın döneminde mikro girişimci dar gelirli kadınlara destek olmanın yanı sıra 61 il 94 şubesinde görev alan toplam 250 çalışanını da desteklediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“TİSVA salgın süresi boyunca hiçbir personelini ücretsiz izne çıkarmamakla birlikte kısmi çalışma ödeneği gibi devlet destekli yardım paketlerine de başvuruda bulunmamıştır.”