Ekonomi 2.500 yeni istihdamla seferberliğe katkı

2.500 yeni istihdamla seferberliğe katkı

12.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küçükcekmece Sanayici ve İş Adamları Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla istihdam seferberliğine katıldı. Buna göre, dernek üyelerinin 2017 yılında 2 bin 500’ün üzerinde ek istihdam oluşturması hedefleniyor

2.500 yeni istihdamla seferberliğe katkı

Küçükcekmece Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘istihdam seferberliği’ çağrısıyla harekete geçerek, ek istihdam oluşturmak için bir kampanya başlattıklarını açıkladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katıldığı toplantıda konuşan KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koparan, 25 bin kişiyi direkt istihdam eden KSİAD’ın ek olarak yüzde 10 istihdam artışı sağlayacağını söyledi. Koparan, “Bu da 2 bin 500 kişi demek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla elimizi taşın altına koymak gerektiğine inandık. Bunu da kampanyamızla gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomiye destek

Bölgedeki sanayi tesislerinin, fabrikaların yüzde 80 oranında Küçükçekmece halkını iş sahibi yaptığını anlatan Koparan, “Sanayiye destek ülke ekonomisine destektir. Bunun için hükümet bizlere her türlü desteği sağladı, sağlıyor. Bizde tek bir çatı altında sürdürülebilir sanayi için birlikte hareket etmeyi kendimize görev edindik. Bölge halkının bölgedeki sanayilerde, fabrikalarda çalışması Küçükçekmece’ye de büyük destektir” diye konuştu.

‘İmar sorunu var’

KSİAD olarak özellikle orta ve büyük ölçekli sanayici gruplardan oluştuklarını belirten Koparan, Halkalı Caddesi’ndeki ‘imar’ sorunun ise sanayiciyi ciddi bir sıkıntıya soktuğunu dile getirdi. Koparan, “Bu caddenin bir imar problemi var. Sanayi alanı ibaresinin konut ve ticari alan vasfına çevrilmesi sorun oluşturdu. Örneğin, fabrikamıza destek alıyoruz ama mesela ÇED raporu almak ciddi bir sıkıntı. Diğer bir örnek, sanayici malını mülkünü ipotek eder onun karşılığında teminat mektubunu kullanırlar, bankacılar bunu sever bunun dışında sanayicilere yaklaşmazlar. İmar sorunu ise sanayicinin arazisinin değerini sıfıra indirdi. Bunların düzelmesi için destek bekliyoruz” diye konuştu. Hükümetin sanayiciye her alanda verdiği desteğe dikkat çeken Koparan, Küçükçekmece bölgesinin sorunlarının da kısa sürede çözüleceğine inandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise, Küçükçekmece’nin İstanbul ve Türkiye sanayisinde önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaparak, sanayicilere yeni destek programlarını takip etme önerisinde bulundu.

‘Değer katacak’

Bahçıvan, şunları söyledi:

“Uzun zamandır söylediğimiz gerçekleri Cumhurbaşkanımız ve hükümet tarafından da dile getirilmesiyle üretimin değeri tekrar gün yüzüne çıktı. Türk sanayiine nitelik olarak çok büyük katkılar sağladığını gördüğümüz ardı ardına yasalar çıkıyor. Uzun vadede bize büyük değer katacak. Bir tek duygumuz var üretmek, iş yaratmak.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın’ın katıldığı törenle, KSİAD Başkanı Ahmet Koparan ile Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zafer Utlu, bölgedeki istihdamın geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolünü imzaladılar.

Haberin Devamı

KOBİ’lere 10.3 milyar TL faizsiz kredi hacmi yolda

Toplantıda sanayicileri dinleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuşmasında, köklü reformlar yaptıklarını anlatarak ayrıca KOBİ’lere yaptıkları desteklere dikkat çekti. Bakan Özlü, “KOBİ’lere 50 bin lira faizsiz kredi desteği programını bu yıl 2.5 milyar lira bütçeyle daha da genişlettik. Bunun neticesinde, KOBİ’lerimiz için 10.3 milyar lira faizsiz kredi hacmi oluşturmuş olacağız” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında sanayicilerin kendileri için öneminden bahseden Özlü, sanayiciliğin zor bir iş olduğunu, daha kolay yollardan para kazanabilecekken sanayiyi tercih eden kişilerin kahraman olarak görülmeleri gerektiğini söyledi.

Özlü, Üretim Reform Paketi gibi köklü reformlar üzerinde de çalışmalarının devam ettiğini bildirerek, “Üretim Reform Paketinde, yeni sanayi parselleri oluşturmak, parselleri daha uygun şartlarda sanayicinin kullanımına sunmak, şehir içinde kalmış sanayi alanlarının daha uygun yerlere taşınmasını sağlamak için önemli düzenlemeler yapacağız. Sanayicilerimizin ve iş dünyamızın kısa dönemde sorunlarını çözecek adımları da attık. Mesela Kredi Garanti Fonunun sermayesini artırarak daha fazla kredi hacmi oluşturmasının önünü açtık. Yine Eximbank’ın ihracatçılara daha fazla destek olabilmesi için benzer bir düzenlemeyi hayata geçirdik” diye konuştu.