Ekonomi 2 üniversite daha Finans Teknopark’a ortak oldu

2 üniversite daha Finans Teknopark’a ortak oldu

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

2 üniversite daha Finans Teknopark’a ortak oldu

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin (İTÜ) Finans Teknopark AŞ’ye pay sahibi olarak katılması nedeni ile toplanıldığını belirterek, “Bu iki güzide üniversitemizin Finans Teknopark AŞ’ye katılımıyla, Borsa İstanbul AŞ yüzde 51, Boğaziçi Üniversitesi yüzde 19, İstanbul Ticaret Üniversitesi yüzde 15 ve İstanbul Teknik Üniversitesi yüzde 15 olacak şekilde şirketin ortaklık yapısı değişiyor” dedi.

Haberin Devamı

Finans Teknopark AŞ Protokol İmza Töreni, Borsa İstanbul AŞ’de gerçekleştirildi.

Karadağ, Finans Teknopark olarak finans piyasalarının ve kurumlarının küresel piyasalarda rekabetçi ve öncü konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, “Amacımız İstanbul’da finans sektöründe faaliyet gösteren üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürmelerini; bilgi ve teknoloji transferi yapmalarını; yenilikçi ve yetkin insan kaynağı için gereken tüm destek altyapısını oluşturmalarını sağlamak” diye konuştu.

Karadağ, “Şirketin yöneteceği Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer almak isteyen firmalarla görüşmeler yapıldı. Şirketin bina inşasının başlaması amacıyla gerekli görüşmeler yapıldı ve izin başvuruları tamamlandı. İnşaata bu yıl başlanırsa iki yıl içinde şirketin tam anlamıyla faaliyete geçmesini öngörüyoruz” dedi.